Egy főzősulis élményemet szeretném megosztani Veletek, ahol egy nagyon egyszerű brazil édességgel ismerkedtem meg. Egy gond van vele: függővé teszi az embert és nem bír leállni :) Egyre figyeljetek: cukrozott sűrített tejet vegyetek, mert utána nehéz belőni a megfelelő cukor mennyiségét. És ha mégsem kaptok, akkor ehhez a mennyiséghez 2 ek. cukrot tegyetek és az instant kakaóport nesquikre cseréjétek.
Hozzávalók
2 tubus sűrített tej
2ek. teavaj
3 ek. instant kakaópor
mandulapehely
darált mogyoró
kakaópor
A sűrített tejet a szobahőmérsékletű teavajjal és a kakaóporral folyamatos kavargatás mellett forraljuk fel és kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik - egy kb. 25 percet vesz igénybe - és a krém el nem válik az edény falától.
Ennyire megdermed pár perc alatt, de azért hagyjuk kb 30-40 percig dermedni, ideálisan hűtőben.
Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tányérral vékonyan oszlassuk el a krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután formázzuk kisebb gombócokká, és forgassuk mandulapehelybe, mogyoróba vagy kakaóporba, ki hogy szereti. Mindenképp kapszlikba tegyük és vonjuk be valamivel, mert a massza szét fog folyni. És számoljunk azzal is, hogy brutál ragadós, ezért mi is tiszta maszatosak leszünk.
Számítsunk arra, hogy 10 perc után egy darab sem marad belőle. Bevallom őszintén kicsit többre számítottam, kb. 15-20 gombóc lett belőle. (A második adagnál a gombócozással em foglalkoztunk, hanem csak bekanalaztuk az egészet.