Mostanában nem főzök annyit, ezért már kezd elvonási tünetem kialakulni. A múlt héten már nem bírtam magammal és feljelentkeztem újabb főzőkurzusokra. Már alig várom :)
De jöjjön egy kis hazai, egyszerűen összedobható kaja. A töltött csirke. Már gyerekkorokban is imádtam, és néha rám tör a vágy, és nem tudok ellenállni neki, úgyhogy neki kell veselkednem, hogy elkészítsem. Most sem történt másképpen.
Hozzávalók
2 egész csirkecomb (bőrrel)
Töltelékhez:
2 zsemle
víz
fél kiló máj
1 tojás
1 csomag petrezselyem
vegeta
1 fej vöröshagyma
olaj
A csirkét mossuk meg és szabadítsuk meg a bőrén maradt szőrszálaktól.
A hagymát pucoljuk meg, és forró olajon dinszteljük meg. A májat vágjuk csíkokra, fűszerezzük meg egy kicsit, és pároljuk meg. Hagyjuk egy rövid ideig hűlni.
Közben a zsemlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki jó alaposan. Az áztatott zsemléhez üssünk egy tojást, adjunk vegetát, egy csomag petrezselymet aprítsunk fel. A májat keverjük a töltelék többi eleméhez. Sóval, borssal ízesítsük kedvünk szerint.
A csirkecombokon találunk egy részt, ahol a bőrt fel lehet húzni. Ezt a rést tömjük meg jó alaposan a töltelékkel. Ha még marad, akkor a tepsiben egy téglalapot szoktam belőle formázni, és a combokkal együtt megsütöm 180 fokra előmelegített sütőben.