Fincsa-nindzsa

Töltött csirkecomb

2013. augusztus 13. - fincsanindzsa

Mostanában nem főzök annyit, ezért már kezd elvonási tünetem kialakulni. A múlt héten már nem bírtam magammal és feljelentkeztem újabb főzőkurzusokra. Már alig várom :)

De jöjjön egy kis hazai, egyszerűen összedobható kaja. A töltött csirke. Már gyerekkorokban is imádtam, és néha rám tör a vágy, és nem tudok ellenállni neki, úgyhogy neki kell veselkednem, hogy elkészítsem. Most sem történt másképpen.

Hozzávalók

2 egész csirkecomb (bőrrel)

Töltelékhez:

2 zsemle
víz
fél kiló máj
1 tojás
1 csomag petrezselyem
vegeta
1 fej vöröshagyma
olaj

A csirkét mossuk meg és szabadítsuk meg a bőrén maradt szőrszálaktól.

A hagymát pucoljuk meg, és forró olajon dinszteljük meg. A májat vágjuk csíkokra, fűszerezzük meg egy kicsit, és pároljuk meg. Hagyjuk egy rövid ideig hűlni.

1_111.jpg

Közben a zsemlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki jó alaposan. Az áztatott zsemléhez üssünk egy tojást, adjunk vegetát, egy csomag petrezselymet aprítsunk fel. A májat keverjük a töltelék többi eleméhez. Sóval, borssal ízesítsük kedvünk szerint.

2_73.jpg

A csirkecombokon találunk egy részt, ahol a bőrt fel lehet húzni. Ezt a rést tömjük meg jó alaposan a töltelékkel. Ha még marad, akkor a tepsiben egy téglalapot szoktam belőle formázni, és a combokkal együtt megsütöm 180 fokra előmelegített sütőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr494800831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2013.08.13. 20:24:27

2 csirkecombhoz 50 dkg máj, 1 egész fej hagyma és két zsömi....? ;)

fincsanindzsa 2013.08.13. 20:26:11

Ami toltelek nem fer a combokba, a tepsibe kulon elegyengetem es a combbal egyutt megsutom. (Nem mind fer a combokba:))

motoroskonyhaja 2013.08.13. 21:00:46

@fincsanindzsa: De gyakorlatilag ennek a töltelék-mennyiségnek akkor a háromnegyed része külön sütve végzi ;)

Én is a napokban készítettem töltött csirkecombot (kb. 2 év után, nekem is nosztalgiás hangulatom volt;). Én is 50 dkg májat vettem hozzá. 3 db combot töltöttem meg -kettőnknek- és sütöttem le (a fűszerezés hasonló kivéve a vegeta, azt én soha, plusz nekem a 3 combhoz kb fél zsemle kellett (tejben áztatva)) de a máj nagy részét bele sem kevertem a töltelékbe, hiszen fizikai képtelenség lett volna, hogy bele tudjam tömni a combokba. Ők egy kovászos-uborkás-citromos sült májraguba kerültek (saját nokedlivel főztem össze), így másnapra is elkészült a kaja.
De most jut eszembe: édesanyám anno ugyanezt tette: ami nem fért a combokba, azt mellé tette és úgy sütötte meg.
süti beállítások módosítása