Fincsa-nindzsa

Hercegnőburgonya

2013. szeptember 03. - fincsanindzsa

Érdekes, de a legnagyobb problémám állandóan a köretek készítésével van, ugyanis le szoktam tudni egy szimpla rizzsel, vagy salátával a menüt, ahelyett, hogy egy picit tovább gondolnám, mi is illik igazán a főételhez. Mivel ha egy nagyon finom és mondhatni egészséges hús került az asztalra, egyöntetű volt a válasz a köretről: valami burgonyás legyen. Aztán két perc alatt kitaláltuk, hogy jó lenne hercegnőburit enni, azonban krumpli nem volt otthon. Gyors vásárlás, majd a mai ebéd elkészítése a férjem keze lenyomatát tükrözte, hisz ő a húsfelelős. Igazi kincs egy ilyen pasi :)

Hozzávalók

½ kg burgonya
2 tojás sárgája
só, szerecsendió
5dkg vaj

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, krumplinyomóval törjük össze, adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük sóval és borssal.

1_169.jpg

Hagyjuk kihűlni.

Végezetül adjuk hozzá a 2 tojás sárgáját, jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk habzsákba - erre én rendszeresítettem egy szilikonhabzsákot a könnyű tisztítás érdekében, - csillagcsöves nyomófejet használjunk hozzá, majd kisebb halmokat nyomjunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

2_120.jpg

A sütőt 200 fokra melegítsük fel, és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

A legtutibb párosítás, – számomra – ha a hús mellé egy tejfölös szószt is készítünk. Tejfölbe nyomjunk néhány gerezd fokhagymát és sózzuk meg. Ebbe tudjuk mártogatni mind a húst, mind a burgonyahalmokat. Én így szeretem.

3_80.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr535488177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása