Fincsa-nindzsa

Zöldborsókrémleves

2013. november 10. - fincsanindzsa

Számomra még mindig a krémlevesek az igazi sztárok a levesek világában, így mindig újabb és újabb verzióval próbálkozom. Bár számomra a legnagyobb király a fokhagyma- és a kukoricakrémleves, de annak megfelelően főzök levest, miből van itthon egy vagonnyi.

Mivel a fagyasztóban mindig van zöldborsó, legalább egy kilós kiszerelésben, ezért kivételesen nem főzeléket készítettem, hanem a legújabb krémlevesem, a kukoricakrémleves receptje alapján.

Hozzávalók

60dkg mirelit zöldborsó
1 csomag petrezselyem
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi burgonya
6dl főzőtejszín
1.2-1.5l alaplé

szerecsendió/bors
1 ek. teavaj

A petrezselymet vágjuk durvára. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát lezúzzuk és vajon lepirítjuk a petrezselyemmel együtt. A krumplit meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk és pirítsuk tovább a hagymával. Ha megpirult, öntsük fel kb. 1-2 deci vízzel és forraljuk fel.

Lehet, hogy furának tartjátok, hogy kerül bele egy kevés krumpli is, de segít abban, hogy krémesebb állagú legyen a leves.

Tegyük hozzá a borsót, pároljuk meg, amíg teljesen megpuhul és ízesítsük sóval.

Adjuk hozzá a tejszín felét, majd forraljuk fel ismét. Az egyszerűség kedvéért, most turmixoljuk le botmixerrel, ugyanis ha az összes lé rajta van, már jóval nehezebb dolgunk lesz vele.

Ha összepépesítettük, öntsük rá a maradék tejszínt és kb 1.2-1.5l alaplevet, amit én az egyszerűség kedvéért leveskockából szoktam „főzni”, majd forraljuk össze. Ha nem elég ízes a leves, sóval és borssal javítsunk rajta.

A levest inkább hagyjuk hígabbra, ugyanis másnapra besűrűsödik, és akkor fel kell javítani az állagát, hogy ne olyan legyen, mint a beton.

Egyszerűen imádom :)

 1_29.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr805044278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsivagyokszekreallok 2013.11.13. 06:13:42

Ez a leves nagyszeru!!! Koszi a receptet :)

fincsanindzsa 2013.11.13. 09:40:27

@Kicsivagyokszekreallok: nagyon orulok h. Elnyerte a tetszesed :)
süti beállítások módosítása