Fincsa-nindzsa

Madártej

2013. november 29. - fincsanindzsa

Anyukámmal kissé gondban vagyok, amikor a recepteket szeretném átvenni tőle. Ugyanis sosem tudja a megfelelő mennyiségeket, mert ugyanúgy, mint a nagymamámnak, a mennyiségek neki is a kezében vannak. Aztán néhány kínkeserves receptdiktálás után feladtam ezt, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy ha igazán autentikus receptet szeretnék posztolni, akkor minden egyes receptet saját magamnak kell kitapasztalnom, nincs mese. Mivel a családunk enyhén szólva is nagyétkű, anyukám 3 literből szokta készíteni a madártejet, az alábbi alapján összeállítva:

Hozzávalók

1l tej
3 tojás
1 cs. vaníliáscukor  vagy vaníliarúd kikapart magja
1 citrom reszelt héja
mazsola

Közepes lángon tegyük fel melegedni a tejet, közben verjük kemény habbá a tojás fehérjét. A tojást habosra kevered a kristálycukorral és vanlíiáscukorral, vagy egy fél vaníliarúdat kaparjunk ki, és a belsejét adjuk hozzá a tojáshoz és ne feledkezzünk meg egy citrom reszelt héjáról sem. Amikor a tej már meleg, de még nem forr, a tojáshabot evőkanállal szaggassuk ki, és főzzük meg. Mindkét oldalát főzzük meg a forrásban levő tejen. Ha a tojáshab megfőtt, szűrőkanállal szedjük ki a tejből. egy külön edénybe. A meleg tejből merőkanalanként teszünk a tojássárgájára (összesen kb. 2-3 merőkanállal öntjük fel), hogy ne kapja össze a tojást, és a hőmérsékletet kiegyenlítsük. A tojásos-tejes keveréket visszaöntjük a tejbe és összefőzzük.

Egy nagy üvegtálba merjük ki a tejet, kanalazzuk rá a tojáshabot, majd a tetejét szórjuk meg megmosott mazsolával (ízlés szerint).

1_63.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94684581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása