Gyerekkorom nagy kedvence a családi összejöveteleken a házi készítésű pizza és a sajtos-tejfölös csirkemell. Az öcsém szülinapján mindig a csirkés menü volt, az enyémen a pizza, a bevett sztenderdek szerint.
Azonban most hétköznap van, és hozzá egy extra és könnyen összedobható köretet javasolnék: a sült burgonyapudingot: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/11/08/burgonyapuding
Hozzávalók
1 kiló pulyka- vagy csirkemell
40-50dkg reszelt trappista
1 doboz tejföl
só
fél dl fehérbor
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és besózzunk, mint a rántott húst. Hagyjuk állni egy órát. Panírozzuk be, mint a rántott húst, az alábbi változtatással: Forgassuk bele lisztbe, tojásba és reszelt trappista sajtba a zsemlemorzsa helyett. Tűzhelyen, kevés olajba mindkét oldalát pirosra sütjük. Célszerű teflon serpenyőt használni, különben leragad a sajt és oda a remekmű.
Ha ezzel elkészültünk, kerítsünk egy tepsit és helyezzük bele az elősütött hússzeleteket. A tejfölt keverjük össze a borral és egy kicsi sóval. A krém olyan állagú lesz, hogy könnyen rá tudjuk önteni a húsra. Ha nagyon szeretjük a sajtot, nyugodtan szórjunk rá egy kevés sajtot is.
Alufóliával takarjuk le a tepsit, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre a húst. Mielőtt elkészül, szedjük le az alufóliát és egy kicsit pirítsuk tovább.
Rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. Én imádom házi tartásmártással fogyasztani.
MEGJEGYZÉS: A panírozáshoz használt sajtot NE együk meg natúrban, hanem azt szórjuk a tejföllel meglocsolt húsra, és süssük rá.