Már tudom, hogy miért csak lazacot szoktam venni, minden nagyképűség nélkül. Tegnap vettem két szép pisztrángot, de elfelejtettem, hogy ezeket a jószágokat nem csupaszítják le, a fejüket is néznem kell, ezért ez számomra szívás. Mivel a férjem nincs itthon, ezért nem tudtam a feladatot átpasszolni másra sem :) Úgyhogy szembe kellett néznem az üveges tekintettel, és a csúszós nyálkás – természetesen nem nyálkás, de így mégiscsak jobban hangzik – testekkel Booorzalom! Végül megembereltem magam, és megtömködtem a hála istennek kibelezett halacskáimat :)
Valószínűleg elég jól sikerülhetett a hal, ugyanis a kutyám néma csöndben besettenkedett a konyhába, és ismervén ezt a huncut is kópét, tutira a halat akartam a pocójába tömni, ahogy ezt egyszer a lazaccal is tette, úgy fél kilónyival. De megúsztam, mert időben beavatkoztam.
Hozzávalók
2 pisztráng
fél csokor petrezselyem
1 citrom reszelt héja
2-3 gerezd fokhagyma
kevés olivaolaj
só
A sütőt izzítsuk be 180 fokra.
A pisztrángot mossuk meg, vágjuk le a farkát – a fejét is, ha hideglelést kapunk tőle – nálam végül extra kínzást kapott: megsütöttem.
Reszeljük le a citrom héját, aprítsuk fel a petrezselymet, zúzzuk össze a fokhagymát és egy kevés olivaolajjal és sóval dolgozzuk össze. Ezt a mixet pedig töltsük bele a pisztrángokba és süssük meg kb. 20-25 perc alatt.
Egy kevés vizet löttyintsünk alá, nehogy leégjen.