Végre itthon van az én drága férjem, ezért nagyon jókat falatoztunk az elmúlt hetekben. Elhatároztam, hogy le fogom szeptemberben futni a félmaratont, amire már több mint 1 hónapja készülök. Ehhez viszont nemcsak mozognom kell, hanem jóval tudatosabban kell étkeznem: el kell hagynom egy csomó finomságot a mindennapjaimból.
Mivel az elmúlt időszakban nagyon elhanyagoltam a blogolást, ezért még lesz számos olyan finomság, ami nem beilleszthető az egészséges táplálkozásba – muffin, pizza :) - de annyira jó receptek kerültek ki a konyhámból, hogy vétek lenne magamban tartani.
Amin alapvetően igazán változtattam, változtatok, hogy a délelőttök nem péksüti falásával telnek, sok gyógyteát iszom, és sok-sok salátát fogyasztok. Mivel a férjem ehhez szokott az elmúlt fél évben, amíg nem volt itthon, jóval könnyebb lesz ez a „váltás”. Sőt egyre több és változatosabb reggeli kerül a Fincsa-nindzsa palettára ezáltal, köztük az egyik kedvencemmel.
Hozzávalók (1 fő részére)
fél sárgadinnye
3-4 szelet pármai sonka
Mivel imádom a sós-édes kombót, ez számomra maga a mennyország. Sőt 2 perc amíg „elkészül”. Vágjuk félbe a dinnyét, egy kanállal forgassuk ki a magját, majd egy filéző késsel könnyedén vágjuk le a héját. Kockázzuk fel, a sonkát pedig vágjuk ujjnyi csíkokra.
Így felváltva tömhetjük magunkba ezt a finomságot.