Amikor először ettem makaront, a kedvencem a pisztáciás volt. Második alkalommal viszont az ennél jóval különlegesebb levendulás-étcsokis. Mindkét receptet kipróbáltam, a pisztáciáson csiszolni való még azért van. De meglátjuk, milyen lesz kész állapotában.
Hozzávalók
50g natúr, őrölt pisztácia
2tk. porcukor
45g kristálycukor
1 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor (40g)
2dl tej
zöld por alapú ételszínezék
Ha a boltban nem kapunk őrölt, sótlan pisztáciát, nincs más választásunk, hogy magunk oldjuk meg. Vegyünk a boltban kapható kimért héjas pisztáciás, ami sajnos sós, de ezen könnyen segíthetünk. Kb. 10dkg-ból lesz meg a kívánt 5dkg-s mennyiség.
A héjától szabadítsuk meg a magvakat, majd forrázzuk le. Ennek köszönhetően, könnyen le tudjuk húzni a bőrét. Sőt, a sós íztől sem kell tartanunk. Ezt a műveletet macaronkészítés előtti napon hajtsuk végre, hiszen ezek után ki kell szárítani a pisztáciát.
Első lépésként a sütőnket állítsuk 100 fokra, majd egy tepsiben egyenletesen eloszlatva néhány órára tegyük a sütőbe száradni. Mivel ez tapasztalatom szerint nem elegendő, egy éjszakát hagyjuk a szabad levegőn száradni.
Másnap, a macaron tésztáját az alapreceptnek megfelelően készítsük el, és a tölteléket pedig az alábbiak szerint állítsuk össze, amíg sül a tészta, vagy esetlegesen pihenő fázisban tart.
Javaslat: a pudingos alapú krémet fogyasztás előtt töltsük a macaronba, mert ha egy éjszakát áll benne a krém, a tészta megszívja magát a nedvességgel.