Fincsa-nindzsa

Rákóczi túrós muffin

2014. október 27. - fincsanindzsa

Érdekes mindig vannak időszakaim, hogy mire vagyok rákattanva. Egy ideig nagyon mentek nálam a muffinok, aztán rájöttem, hogy sokkal inkább szeretem gyűjteni a muffinos / cupcake-s „relikviákat” Így a zoknitól a hűtőmágnesen a karkötőig minden szerepel a palettámon J Az egyik kedvenc sütim a Rákóczi túrós, amit a (volt) férjem tudott mesterien elkészíteni. Ez adta az ihletet ahhoz, hogy a muffin is lehet ám Rákóczi.

 

Hozzávalók (18 darabhoz)

 

20dkg cukor
30dkg liszt
10dkg teavaj
25dkg túró
4 tojás
1,5dl tej
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
10dkg mazsola
sárgabarack lekvár (szigorúan házi)
citromhéj

1_253.jpg

A vajat olvasszuk fel, majd a tojással keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Adjuk hozzá a kimért túrót, adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. Nagyon finom, ha egy citrom héját is belereszeljük.

Hagyjuk pihenni a tésztát egy fél órát. A szilikonformákat ½-ig töltsük tésztával, kanalazzunk rá sárgabarack lekvárt, majd egy újabb adag tésztát, de figyeljünk arra, hogy ne legyen sokkal több, mint a forma ¾-e.

2_199.jpg

180 fokon süssük egészen odáig, amíg a közepe is átsül – hústű tesztet alkalmazzunk, hogy teljesen megsült-e. (Bökjük a tészta közepébe a hurkapálca nyársat vagy a hústűt.)

 Ha langyos, vagy teljesen kihűlt, akkor a legkönnyebb a formákból kifordítani.

 3_147.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr606828841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása