A háttérben Michael Bublé karácsonyi válogatása szólna, ha a youtube elindulna :), hogy némi kedvet csináljon a Karácsonyhoz, amilyen hangulatom egyáltalán nincs. Idén szeretném a Karácsonyt kitörölni a naptáramból, mert hosszú idő után először ismét egyedül, a Családommal töltöm…
Így nézzétek el nekem, de csak néhány poszt erejéig térek idén vissza a „köztudatba”, és 2 mennyei, Karácsonyra is kiváló fogást javasolnék Nektek. Mindegyik tesztelve, kisebb-nagyobb közönségen, osztatlan sikerrel.
Két verziót javasolnék, a húsevők „férfinép” és a vegább vonal számára egyaránt kiváló választásként. Hozzá a menü többi eleme egy és ugyanaz, amit itt találtok meg.
A menü az alábbiakat tartalmazza, bár akár desszertet is javasolhatnék hozzá. Most kifejezetten ehhez kaptam kedvet:
Leves:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/06/10/fokhagymakremleves_785
Desszert:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2014/05/26/vaniliafagyi_hazilag_gep_nelkul_mezes-fahejas_ananasszal
Hozzávalók (4fő részére)
8 kör camembert sajt
8 szelet baconszalonna
tökmag
kókuszolaj
1 nagy trópusi gyümölcskonzerv
Ennék egyszerűbb és idő-hatékonyabb vacsorát nehezen tudok elképzelni, főleg a karácsonyi pörgés ideje alatt.
A sajtok felét göngyöljük baconszalonnába, minden egyes sajtot két-két szalonnával fedjünk be alaposan.
A tökmagos esetében semmi teendőnk nincsen egyelőre.
Egy kevés kókuszolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd a sajtot mindkét oldalát süssük meg. Ez a hőmennyiség elegendő ahhoz, hogy isteni, folyós belsőt kapjon a sajtunk.
A majdan tökmagossá váló sajton ugyanezt a merényletet hajtsuk végre.
A tökmagos sajttal az a különbség, hogy a frissen kisült sajtot alaposan szórjuk meg tökmaggal, majd az alábbiak szerint használjuk fel a gyümölcskonzervet:
Öntsük le a levét, majd forraljuk fel. A tányérra kanalazzunk néhány evőkanálnyit, majd helyezzünk rá egy-egy sajtot.
Köretként pedig, ha ez az ízorgia nem lenne elegendő, süssünk burgonyakrokettet, szigorúan házi készítésűt.