Fincsa-nindzsa

Karácsonyi vacsora 1. - Tökmagos / bacon-be göngyölt camembert sajt trópusi gyümölcságyon

2014. december 22. - fincsanindzsa

A háttérben Michael Bublé karácsonyi válogatása szólna, ha a youtube elindulna :), hogy némi kedvet csináljon a Karácsonyhoz, amilyen hangulatom egyáltalán nincs. Idén szeretném a Karácsonyt kitörölni a naptáramból, mert hosszú idő után először ismét egyedül, a Családommal töltöm…

Így nézzétek el nekem, de csak néhány poszt erejéig térek idén vissza a „köztudatba”, és 2 mennyei, Karácsonyra is kiváló fogást javasolnék Nektek. Mindegyik tesztelve, kisebb-nagyobb közönségen, osztatlan sikerrel.

Két verziót javasolnék, a húsevők „férfinép” és a vegább vonal számára egyaránt kiváló választásként. Hozzá a menü többi eleme egy és ugyanaz, amit itt találtok meg.

A menü az alábbiakat tartalmazza, bár akár desszertet is javasolhatnék hozzá. Most kifejezetten ehhez kaptam kedvet:

Leves:

http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/06/10/fokhagymakremleves_785

Desszert:

http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2014/05/26/vaniliafagyi_hazilag_gep_nelkul_mezes-fahejas_ananasszal

 

Hozzávalók (4fő részére)

8 kör camembert sajt
8 szelet baconszalonna
tökmag
kókuszolaj
1 nagy trópusi gyümölcskonzerv

 4_117.jpg

Ennék egyszerűbb és idő-hatékonyabb vacsorát nehezen tudok elképzelni, főleg a karácsonyi pörgés ideje alatt.

A sajtok felét göngyöljük baconszalonnába, minden egyes sajtot két-két szalonnával fedjünk be alaposan.

1_260.jpg

3_154.jpg

A tökmagos esetében semmi teendőnk nincsen egyelőre.

Egy kevés kókuszolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd a sajtot mindkét oldalát süssük meg. Ez a hőmennyiség elegendő ahhoz, hogy isteni, folyós belsőt kapjon a sajtunk.

A majdan tökmagossá váló sajton ugyanezt a merényletet hajtsuk végre.

A tökmagos sajttal az a különbség, hogy a frissen kisült sajtot alaposan szórjuk meg tökmaggal, majd az alábbiak szerint használjuk fel a gyümölcskonzervet:

Öntsük le a levét, majd forraljuk fel. A tányérra kanalazzunk néhány evőkanálnyit, majd helyezzünk rá egy-egy sajtot.

Köretként pedig, ha ez az ízorgia nem lenne elegendő, süssünk burgonyakrokettet, szigorúan házi készítésűt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr217002845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása