Fincsa-nindzsa

Minden jóval töltött csirkemell

2016. december 03. - fincsanindzsa

Ugyan nekem a csirkecomb a favorit, ha a csirke részei közül kellene választanom, azonban töltve a csirkemell is díjnyertes.

Hozzávalók (2fő részére)

2 egész csirkemell
20dkg kockázott bacon
10dkg gomba
1 fej vöröshagyma
néhány szelet sajt
só, bors

4_50.JPG

A csirkemellet vágjuk ketté, majd hosszában ejtsünk rajta egy nagy és mély zsebet. Ebbe fogjuk majd jól beletömni azt a sok finomságot.

Hagyma nélkül bizony nincs élet, ezért a hagymát, a baconnel és a gombával fonnyasszuk meg, a végén pedig keverjük hozzá a sajtot is.

1_121.JPG

A sütőt 180 fokosra melegítsük elő. Készítsünk elő egy tepsit, ebbe helyezzük bele a csirkemelleket, zsebbel felfele. Sózzuk-borsozzuk meg a húst, utána osszuk el a tölteléket egyenlő részekre és töltsük meg vele a zsebeket. Fogassuk össze pálcákkal, ne forduljon ki a töltelék sülés közben.

2_99.JPG

3_71.JPG

Én nem szoktam lefedni, hiszen pirulnia kell, így kb. 30 perc alatt süssük meg. Nem fog kiszáradni ez biztos, azonban olyan zsenge sem lesz, mintha grillsütőn sütnénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1011973734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása