Ugyan nekem a csirkecomb a favorit, ha a csirke részei közül kellene választanom, azonban töltve a csirkemell is díjnyertes.
Hozzávalók (2fő részére)
2 egész csirkemell
20dkg kockázott bacon
10dkg gomba
1 fej vöröshagyma
néhány szelet sajt
só, bors
A csirkemellet vágjuk ketté, majd hosszában ejtsünk rajta egy nagy és mély zsebet. Ebbe fogjuk majd jól beletömni azt a sok finomságot.
Hagyma nélkül bizony nincs élet, ezért a hagymát, a baconnel és a gombával fonnyasszuk meg, a végén pedig keverjük hozzá a sajtot is.
A sütőt 180 fokosra melegítsük elő. Készítsünk elő egy tepsit, ebbe helyezzük bele a csirkemelleket, zsebbel felfele. Sózzuk-borsozzuk meg a húst, utána osszuk el a tölteléket egyenlő részekre és töltsük meg vele a zsebeket. Fogassuk össze pálcákkal, ne forduljon ki a töltelék sülés közben.
Én nem szoktam lefedni, hiszen pirulnia kell, így kb. 30 perc alatt süssük meg. Nem fog kiszáradni ez biztos, azonban olyan zsenge sem lesz, mintha grillsütőn sütnénk.