Vészhelyzet esetére mindig van itthonegy csomag leveles tészta, ugyanis előszeretettel csinálok belőle lusti-reggelit. Míg lehet kapni szőlőt, addig fuss-rohanj, és próbáld ki!
Ez a mennyiség, két nem túl éhes száj betömésére alkalmas csak! Kellemes az édes-sós ízhatás, aki ezt a párosítást szereti, nem fog csalódni.
Mit vegyél hozzá?
1 csomag Tante Fanny leveles tésztát (eszedbe nem jusson a pizza tészta hozzá, mert túl édes lesz az összhatás!)
szőlő
kecskesajtgolyó vagy kecskebrie
pár szem dió
(tojás a kenéshez)
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tésztát csavarjuk szét és oszlassuk el rajta a félbevágott szőlőszemeket és a kecskesajtot. Én a Garabonciás snidlinges kecskesajtgolyóját használtam. Isteni finom és ráadásul hazai termék, melyhez a tej a saját kecskefarmjukról származik.
Ha úgy tetszik, pár szem diót is tehettek rá. Mielőtt betesszük a sütőbe, szeretem lekenni a szélét tojással, hogy szép aranybarnára süljön. Helyben, azonnal, melegében fogyasztandó. Vigyáz, ne kapkodj+ Meg ne égesd a szád!
Jövő héten jöhet a paradicsomos verziója?