Képzeljétek el, ezt a kaját bizony nem én főztem. Ugyan a chilis bab egy rendes háztartás alapja, főleg egy férfikonyháé szerintem, bár nálam is gyakori vendég, csak leginkább a vega verzióját csinálom, mert azt valahogy jobban szeretem.
Ez lenne a vega / vegán verzió: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/07/edesburgonya_tortillatekercsben_igen
A húsos pedig ez. Készülhet rohanósban, bolti alapporral vagy egy cseppet szofisztikáltabban: paradicsomkonzervvel és a megfelelő fűszerkeverékkel, ki hogy szereti és igényli.
Hozzávalók
60dkg darált marha
1 fej hagyma
4dl víz, ha alapporral csináljuk, ha nem, akkor +1 paradicsomkonzerv)
Knorr chilis bab alappor (Haladók használják a Fűszerész Chili con carne fűszerét és adjanak hozzá egy paradicsomkonzervet.)
1 Bonduelle konzerv kukorica
1 Bonduelle konzerv vörösbab
1 chillipaprika (igény esetén)
só
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és megsózzuk. Lepirítjuk, hozzáadjuk az alapport (vagy a paradicsomkontervet és a fűszerkeveréket, felöntjük 4dl vízzel (ha pariszósz miatt egyelőre ne adjunk hozzá, csak ha nagyon muszáj) és felforraljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (ha nem akarjuk túl erősre, a magot kaparjuk ki belőle), a fűszerkeveréket, a kukoricát és a babot. Az újraforrástól számított 5 perc alatt készre főzzük.
Ehetjük magában, tortillachipsszel, tacoba töltve, tejföllel, sajttal, ami szem szájnak ingere.