Fincsa-nindzsa

Alapmuffin recepet (édes)

2012. július 20. - fincsanindzsa

Ez a poszt Julcsi kedvéért készült, akinek komoly elvonási tünetei vannak a cukormentes életben :) Szóval, Viva la cukor! és muffin egyúttal :)  Cukrot szteviával helyettesítheted, ha no cukor elvet vallod. A folyékonyból tudomásom szerint, 1 csepp egy kockacukornak felel meg, de már annyiféle van, hogy a használati utasításon célszerűbb elolvasni a félreértések elkerülése végett.

Mint ahogy már megszokhattátok, mindig van valami ideiglenes kedvenc, amiért lángolok. Sosem elégszem meg egyfajta elkészítésével, hanem kísérletezek tovább, amíg kedvem tartja, és találok embert, aki elpusztítja a sütiket. (Ezzel kevés probléma szokott adódni).

Tavaly nyáron voltam nagy muffinsütő formában, legalább 4-5 félét megcsináltam, de ezt csak akkor szeretem, ha jönnek hozzánk vendégek, vagy házibuli van, ugyanis akkor biztosan el fog fogyni.

Először az édes alapmuffin receptjét osztom meg Veletek, amit bármivel tölthettek, csinosíthattok. Azt a másik a csokis alapú lesz, amire szintén ezek a szabályok vonatkoznak. A többi pedig a képzeletre van bízva.

 Hozzávalók (12 darabhoz)

20dkg cukor
30dkg liszt
10dkg olvasztott vaj/margarin
2 tojás
2dl tej
1 sütőpor
citromhéj

A vajat olvasszuk fel, majd a tojással keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejet. Reszeljük bele egy citrom héját.

Hagyjuk pihenni a tésztát egy fél órát.

1_52.jpg2_37.jpg

Én minden esetben használok muffinkapszlit, így biztosan nem fog beleragadni a muffinsütőbe. Evőkanállal adagoljuk a tésztát a formákba, kb félig. Utána jöhet egy kis töltelék, jelen esetben nutellát és mandulát használtam hozzá. De használhatunk lekvárt, gyümölcsöt, gumicukrot, csokit, magvakat. Végül a tetejére egy fél evőkanálnyi tészta kerüljön. Néha el szoktam méretezni és olyankor az utolsó néhány muffinnak nem lesz tészta teteje.

180 fokon süssük egészen odáig, amíg a közepe is átsül. Használjunk ehhez hurkapálcát, vagy hústűt.

3_17.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr844668344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása