Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvencei 22. - Rumos kókuszgolyó

2013. november 18. - fincsanindzsa

Az elmúlt időszakban nem volt túl nagy szerencsém a süteményekkel. A cukrot a karamellizálás helyett kicsit megégett, a kekszet igénylő süti avas volt, majd a gyömbéres tallérral egy örökkévalóságig tartó küzdelmet folytattam. Mivel nem vagyok hozzászokva, hogy nem sikerül semmi, amit elsőre készítek, nagyon szomorú voltam miatta. De megtanultam, hogy a karamellizálásnál az aranyszín nem barnás, valamint a kekszet meg kell kóstolni használat előtt.

Hozzávalók:

10dkg darált keksz
4dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2ek. kakaópor
meggybefőtt vagy fagyasztott meggy kiolvasztva
4ek. sárgabaracklekvár
1 üveg rumaroma
kókuszreszelék

Ha nem darált kekszet veszünk a boltban, akkor egy aprító segítségével daráljuk porrá. Ezt keverjük össze a porcukorral, a vaníliáscukorral, a kakaóporral, majd a lekvárral dolgozzuk össze, hogy a tészta teljesen összeálljon.

A meggyet áztassuk a rumaromába. A bátrabban használhatnak helyette rumot is, kb. fél decinyi mennyiséget. Felhasználás előtt néhány órát áztassuk, hogy magába szívja a nedűt.

1_201.jpg

Kb. diónyi gombócokat csípjünk le a tésztából, a tenyerünkkel nyomjuk szét, és a közepére helyezzünk egy-egy szem meggyet, majd formázzunk belőle gombócot és forgassuk meg kókuszreszelékben.

2_151.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr685639207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása