Mivel az elmúlt heteket munka nélkül töltöttem, és az idő is kedvezett nekünk, roppant sokat sportoltunk drága kiskutyámmal. Az egyik ilyen kiruccanásra csatlakoztak hozzánk a kutyasulis cimborák is. Leugrottunk a Lupa tóra, pancsoltatni a blökiket. Hogy a felnőttek se „éhezzenek”, ezért készültem egy kis finomsággal. Nem vagyok híve az olajban sült csodáknak, de ezt feltétlenül ki szerettem volna próbálni. Szerintem Nektek is elnyeri a tetszéseteket!
Hozzávalók (kb. 14-16 darab)
Túrófánk
25dkg túró
2 tojás
2ek. porcukor
2ek kristálycukor
2ek. liszt
1 narancs héja
Narancsszósz
2,5dl frissen facsart narancslé
7dkg cukor
2ek. tejszín
1ek vaj
1 narancs szeletelve a tálaláshoz
A túrót alaposan törjük össze villával. A tojást válasszuk szét, a sárgáját habosítsuk fel a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is és a reszelt narancs héját. Verjük fel a tojáshabot a porcukorral, majd nagy mozdulatokkal forgassuk össze a túrós alappal.
Hagyjuk egy kicsit állni, közben forrósítsuk fel az olajat és főzzük meg a narancsszószt, amivel nyakon fogjuk önteni a fánkot.
Olvasszuk fel a vajat, facsarjuk le a narancslevet, adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt, majd forraljuk fel. Ne adjunk hozzá több vajat és tejszínt, mert különben nagyon zsíros érzete lesz!
Ha az olaj kellően forró, egy kanállal szaggassunk kisebb párnácskákat a tésztából, és közepesnél picit gyengébb lángon süssük a fánkok mindkét oldalát aranybarnára.
Papírtörlőn csepegtessük le alaposan az olajat róla.
Tálaláshoz: A narancs héját vágjuk le, és vékonyan szeleteljük fel a húsát. A tányérra kanalazzunk a narancsszószból, helyezzünk rá néhány fánkot, és narancsszeleteket.
A legtutibb, ha a szószba tunkoljuk a fánkot.