Fincsa-nindzsa

Túrófánk

2014. május 14. - fincsanindzsa

Mivel az elmúlt heteket munka nélkül töltöttem, és az idő is kedvezett nekünk, roppant sokat sportoltunk drága kiskutyámmal. Az egyik ilyen kiruccanásra csatlakoztak hozzánk a kutyasulis cimborák is. Leugrottunk a Lupa tóra, pancsoltatni a blökiket. Hogy a felnőttek se „éhezzenek”, ezért készültem egy kis finomsággal. Nem vagyok híve az olajban sült csodáknak, de ezt feltétlenül ki szerettem volna próbálni. Szerintem Nektek is elnyeri a tetszéseteket!

Hozzávalók (kb. 14-16 darab)

Túrófánk

25dkg túró
2 tojás
2ek. porcukor
2ek kristálycukor
2ek. liszt
1 narancs héja

Narancsszósz

2,5dl frissen facsart narancslé
7dkg cukor
2ek. tejszín
1ek vaj

1 narancs szeletelve a tálaláshoz

4_100.jpg

 

A túrót alaposan törjük össze villával. A tojást válasszuk szét, a sárgáját habosítsuk fel a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is és a reszelt narancs héját. Verjük fel a tojáshabot a porcukorral, majd nagy mozdulatokkal forgassuk össze a túrós alappal.

1_233.jpg

 

2_180.jpg

 

 

Hagyjuk egy kicsit állni, közben forrósítsuk fel az olajat és főzzük meg a narancsszószt, amivel nyakon fogjuk önteni a fánkot.

Olvasszuk fel a vajat, facsarjuk le a narancslevet, adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt, majd forraljuk fel. Ne adjunk hozzá több vajat és tejszínt, mert különben nagyon zsíros érzete lesz!

Ha az olaj kellően forró, egy kanállal szaggassunk kisebb párnácskákat a tésztából, és közepesnél picit gyengébb lángon süssük a fánkok mindkét oldalát aranybarnára.

3_130.jpg

 

5_51.jpg

Papírtörlőn csepegtessük le alaposan az olajat róla.

Tálaláshoz: A narancs héját vágjuk le, és vékonyan szeleteljük fel a húsát. A tányérra kanalazzunk a narancsszószból, helyezzünk rá néhány fánkot, és narancsszeleteket.

A legtutibb, ha a szószba tunkoljuk a fánkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr56153682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása