Nyáron Dóri barátnőmmel kitaláltuk, hogy kedd esténként FoodXpedition-t tartunk, melynek keretein belül, minden kedden más-más nemzet konyháját próbáljuk ki. Ő hosszú évekig élt külföldön, így olyan ízvilággal ismertetett meg, amivel sosem mertem volna próbálkozni. Egyik este egy szír étteremben ücsörögtünk és kóstolgattuk a finomabbnál finomabb fogásokat és ott találkoztam a Tabbouleh nevű fantasztikus és halálosan egyszerű salátával. Amelyhez csak petrezselyem, paradicsom, hagyma, citrom és esetlegesen kuszkusz szükséges.
Hozzávalók
10 csokor petrezselyem (a piacon ekkora egy nagy csokor)
2-3 paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
ízlés szerint max. egy fél citrom leve
só
olivaolaj
kuszkusz
Mossuk meg alaposan a zöldségeket és csepegtessük le. A petrezselymet aprítsuk fel, a paradicsomból apró kockákat vágjunk. A lilahagymát vágjuk ketté - ne vágjuk le a végét, még hasznunkra válik! Majd vízszintesen vagdossuk be, utána hosszanti irányban is vékonyan szeleteljük, utána pedig igazán apró kockákra tudjuk vágni.
Nyomjuk rá egy fél citrom levét. Sózzuk meg, de csak óvatosan.
Kuszkusszal szoktam feldobni, amit két perc alatt elkészíthettek. Ehhez a mennyiséghez max. 5dkg kuszkuszt öntsetek le forróvízzel, sózzátok meg és fedjétek le. Pár perc alatt megszívja magát és hozzá lehet keverni a salátához.
Végül keverjünk össze mindent és fogyasszuk töménytelen mennyiségben.