Fincsa-nindzsa

Citromos szelet

2012. június 01. - fincsanindzsa

Amikor tavaly belecsaptam a lecsóba, az egyik első sütim volt, amit elkészítettem. Akkoriban kezdtem szakácskönyveket és mindenféle keverem-kavarom magazint vásárolni, hogy mindenféle földi jóval kápráztassam el a barátomat és a kolléganőimet, nagy örömükre :) Imádom a citromot, és ez a fanyar kis krém igazán meg tudja bolondítani az embert, amikor csak egy kis hűsítő finomságra vágyik, de épp fagyi nincs kézközelben...bár a kép elég elfuserált, azért az íz mindenért kárpótol :)

Tészta:

6 evőkanál liszt – 6 evőkanál kristálycukor – 6 tojás – reszelt citromhéj – fél sütőpor – vaníliás cukor

Krém:

5 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag pudingport, 4dl tej, 1 csomag vaníliás cukor – 30 dkg vaj – 2 citrom leve + az egyik héja – 15 dkg porcukor

 

Tészta:

A tojások sárgáját és a fehérjéket szétválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A habosra vert sárgájához hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a citrom héját, és óvatosan fakanállal belekeverjük a kemény habot. A sütőt előmelegítjük, egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, hogy aranybarna legyen. Sütés közben ne nyitogassuk, mert a tészta összeesik. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és 2 csíkra vágjuk. A krémmel töltve egymásra rakjuk a lapokat.

Citromos krém:

A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a cukorral, a pudingporral és 2dl tejjel, majd a maradék tejet egy lábosban felforraljuk, és hozzáadjuk az elkevert sárgás részt. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a citrom héjával, a citromlével és a porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz adva tovább keverjük. A piskótalapokat a krémmel összetöltjük, úgy hogy kívülre is hagyunk egy kevés krémet. Hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor citrom- vagy lime-karikákkal díszíthetjük.

 

1_17.jpg

  

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr274560340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lipapa 2016.09.18. 11:55:24

T. Fincsa Nindzsa! A krém hozzávalók Között a puding nem szerepel, de az elkészítésben igen. Melyiket kell javítani?

fincsanindzsa 2016.09.18. 17:18:59

Hoppa-hoppa! Mar nagyon reg keszitettem el a receptet, de kerlek azt kovesd, ami tartalmazza a pudingport. Ez egy csomagot jelent. A receptet is javitom azonnal, nagyon koszonom, hogy szoltal!
süti beállítások módosítása