Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém 1. - Tökmagkrém

2012. június 20. - fincsanindzsa

Nagyon szeretem a gasztrovásárokat, ilyenkor töménytelen mennyiségű különlegességet – vagy legalábbis számomra különlegeset – halmozok fel. Ilyen volt tavaly a tökmagkrém is, amely egy néhány héttel ezelőttig magányosan árválkodott a hűtőben. Magában fogyasztva nagyon töménynek tűnt, de kaptam egy jó tippet, hogy készítsek belőle mártogatóst, mert úgy nem túl nehéz és telít el.

Hozzávalók

3 evőkanál tökmagkrém
1-1.5 doboz joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

A hozzávalókat keverjük össze, és hígítsuk ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, tegyünk hozzá még néhány kanál joghurtot/tejfölt. Mindenki másképp szereti, ezért hagyatkozzunk az ízérzékünkre.

Ha elkészült a szósz, vágjunk vékony szeletekre répát és azt mártogassuk bele. Isteni!

1_29.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr244601765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása