Nagyon szeretem a gasztrovásárokat, ilyenkor töménytelen mennyiségű különlegességet – vagy legalábbis számomra különlegeset – halmozok fel. Ilyen volt tavaly a tökmagkrém is, amely egy néhány héttel ezelőttig magányosan árválkodott a hűtőben. Magában fogyasztva nagyon töménynek tűnt, de kaptam egy jó tippet, hogy készítsek belőle mártogatóst, mert úgy nem túl nehéz és telít el.
Hozzávalók
3 evőkanál tökmagkrém
1-1.5 doboz joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A hozzávalókat keverjük össze, és hígítsuk ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, tegyünk hozzá még néhány kanál joghurtot/tejfölt. Mindenki másképp szereti, ezért hagyatkozzunk az ízérzékünkre.
Ha elkészült a szósz, vágjunk vékony szeletekre répát és azt mártogassuk bele. Isteni!