Fincsa-nindzsa

Chilis bab

2012. július 13. - fincsanindzsa

Ciki vagy sem, e kivételesen egy olyan étel receptjét töltöm fel, amihez alapport használok, mert még az igazi chillis babot nem csináltam még meg. Ez legalább könnyen és gyorsan összedobható, a kisgyermekes szülőknek is kedvez időben. Bár nem jellemző rám a mindenféle porok használata, de néha rászánom magam. Ígérem, hogy a hagyományos paradicsomos alapút is fel fogom tölteni hamarosan.

Hozzávalók

30dkg darálthús
1 fej hagyma
4dl víz
Knorr chilis bab alappor
1 Bonduelle konzerv kukorica
1 Bonduelle konzerv vörösbab
1 chillipaprika
Fűszerész aglio-olio fűszerkeveréke

2_28.jpg

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és megsózzuk. Lepirítjuk, hozzáadjuk az alapport, felöntjük 4dl vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (ha nem akarjuk túl erősre, a magot kaparjuk ki belőle), a fűszerkeveréket, a kukoricát és a babot. Az újraforrástól számított 5 perc alatt készre főzzük.

Tortillalapocskákkal tálaljuk.

3_13.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr324651283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása