A süti a tálon a leghátsó, világosbarna kis halom.
Hozzávalók:
Tészta
40dkg liszt
25dkg vaj
4 tojás sárgája
4 ek. porcukor
fél sütőpor
citromhéj
Töltelék
4 tojásfehérje
25dkg porcukor
20dkg darált dió
fél zacskó mazsola
citromhéj
A tojássárgáját összekeverjük a porcukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a reszelt citrom héját, majd pihentetjük.
A diót, a porcukrot, a mazsolát összevegyítjük, a tojásfehérjét verjük fel, és fakanállal óvatosan forgassuk bele a diós masszába.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát (3-4cm átmérőjű) és a tetejére halmokat teszünk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Mikor megsült és kihűlt, lekvárral összeragasszuk.