Fincsa-nindzsa

Csoki alapmuffin

2012. július 20. - fincsanindzsa

És az alapmuffin-nak van egy csokis verziója, amit szintén lehet bonyolítani, töltögetni extra csokival, vagy bármi egyébbel, ami az eszünkbe juthat.  Nem tudom eldönteni melyik a finomabb. Mindig az tűnik a jobbnak, amit éppen eszem, ezért megkóstolom a másikat, és belekerülök a végeláthatatlan körforgásba. Döntsétek el, nektek melyik a kedvesebb.

Hozzávalók

25dkg liszt
25dkg cukor
7dkg kakaópor
10dkg vaj
2 tojás
2,5dl tej
1 sütőpor

A tojást keverjük habosra a puha vajjal, majd adagoljuk hozzá a cukrot. Ha a vajat először megolvasztjuk, és nemcsak szobahőmérsékleten vagdossuk bele a habos tojásba, akkor sokkal szebb, és homogénebb tésztát fogunk kapni. A száraz alapanyagokat mérjük ki és vegyítsük össze. A lisztet, a sütőport, a kakaóport. Ha a vajas-tojásos cukorhoz adjuk vigyázzunk vele. Először fakanállal forgassuk át, mert a robotgép légkifúvása miatt a fél konyha kakaóporos lesz (én nem jártam ám így, dehogy :) Utána folytassuk a robotgéppel és apránként öntsük hozzá a tejet.

Ha elkészült a tésztánk, tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább egy fél órát.

4_11.jpg

Közben a muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal. A kapszlikat töltsünk kicsit több, mint háromnegyedig, majd helyezzünk bele csokipasztillákat. Egy kicsikét nyomkodjuk bele, hogy még rakhassunk rá csokit. Kb. 10-12dkg pasztillát használtam fel hozzá.

5_4.jpg

Előmelegített sütőben, 180fokon süssük meg. Akkor lesz kész, ha a hústűt beleszúrjuk, és nem ragad rá a tészta..

Ha kiszedtük, várjunk néhány percet mielőtt kiemeljük a muffinokat, kapszlival együtt.

8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr64668407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása