Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 7. - Diós stangli

2012. augusztus 02. - fincsanindzsa

Régen valamiért a diós sütiket nem igazán szerettem. Aztán megkóstoltam a stanglit és azonnal megváltozott minden :)

Hozzávalók

2 bögre darált dió

1 bögre porcukor

1 bögre zsemlemorzsa

tojás (annyi, hogy összeálljon és sodorható legyen)

 

A diót a porcukorral és a zsemlemorzsát keverjük össze, annyi tojással, hogy összeálljon és sodorni lehessen. Kb. 1cm vastagra sodorjuk ki, a felvert fehérjét kenjük a tetejére és hagyjuk száradni.

1 tojás fehérjét porcukorral verjünk keményre, majd egyenletesen oszlassuk el a stangli tetején.  Hagyjuk egy picit szikkadni, majd vágjuk fel kb. 1.5x6 centis csíkokra. Előmelegített sütőben süssük, amíg a tojásfehérje egy picit megbarnul.

1_71.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr944691269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flafi12 2014.02.16. 23:44:37

Kedves.fincsa.nindzsa!
Szeretnem.megkerdezni.mit.ertesz.sodras.alatt-
talan.a.teszta.kinyujtasat?
Mennyi.ideig.hagyjuk.szaradni?Valaszod.elöre.is.köszönöm.
üdvözlettel:flafi

fincsanindzsa 2014.02.17. 05:29:16

@flafi12: Szia Flafi. Kerdeseidre a valasz: sodras = nyujtas.

Arra pontos valaszt nem tudok adni mennyi ideig szaradjon, de ezt latni es erezni fogod. Akkor vagd amikor meg nem szikkadt meg teljesen igy a tojasfeherje nem torik meg a tetejen.
süti beállítások módosítása