Ez egy olyan süti a mamitól, amit néhány éve kedvelten meg, és azóta töménytelen mennyiségeket el tudok belőle pusztítani ha készít, és valójában szinte minden családi összejövetelre összedobja.
Hozzávalók
30dkg vagdalt dió
30dkg keksz
30dkg margarin
3 tojás
50dkg cukor
nápolyi lap
25 dkg cukrot megpirítunk, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni, a cukor másik felét a tojással és a margarinnal jól kikeverjük. A karamellizált cukorba kanalazzuk bele a margarinnal kikevert cukrot és tojást. Óvatosan, hogy ne kapja össze a karamell, ezért hagyjuk előtte hűlni a karamellt. Ha az egész masszát összedolgoztuk, adjuk hozzá a vagdalt diót.
A gyúródeszkánkra tegyünk egy nápolyi lapot. Az ostyalapon kb. 1 centi vastagon oszlassunk el a diós karamellkrémünkből, majd tegyünk rá még egy ostyalapot. Helyezzünk rá sütőpapírt, majd egy újabb réteg ostya következik, amit kenjünk meg a karamelles krémmel és tegyünk rá ostyát. Ha még maradt krémünk, még egy rétegben ismételjük meg. A sütőpapírról ne feledkezzünk meg, nehogy összeragadjanak az ostyalapok.
A tetejére rakjunk sütőpapírt, és egy deszkát, egy lábast benne vízzel, hogy leszorítsuk a nápolyit. Hagyjuk egy napig pihenni, másnap szeljük fel.