Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 8. - Grillázsos (Karamelles-diós) ostya

2012. augusztus 02. - fincsanindzsa

Ez egy olyan süti a mamitól, amit néhány éve kedvelten meg, és azóta töménytelen mennyiségeket el tudok belőle pusztítani ha készít, és valójában szinte minden családi összejövetelre összedobja.

Hozzávalók

30dkg vagdalt dió
30dkg keksz
30dkg margarin
3 tojás
50dkg cukor
nápolyi lap

25 dkg cukrot megpirítunk, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni, a cukor másik felét a tojással és a margarinnal jól kikeverjük. A karamellizált cukorba kanalazzuk bele a margarinnal kikevert cukrot és tojást. Óvatosan, hogy ne kapja össze a karamell, ezért hagyjuk előtte hűlni a karamellt. Ha az egész masszát összedolgoztuk, adjuk hozzá a vagdalt diót.

A gyúródeszkánkra tegyünk egy nápolyi lapot. Az ostyalapon kb. 1 centi vastagon oszlassunk el a diós karamellkrémünkből, majd tegyünk rá még egy ostyalapot. Helyezzünk rá sütőpapírt, majd egy újabb réteg ostya következik, amit kenjünk meg a karamelles krémmel és tegyünk rá ostyát. Ha még maradt krémünk, még egy rétegben ismételjük meg. A sütőpapírról ne feledkezzünk meg, nehogy összeragadjanak az ostyalapok.

A tetejére rakjunk sütőpapírt, és egy deszkát, egy lábast benne vízzel, hogy leszorítsuk a nápolyit. Hagyjuk egy napig pihenni, másnap szeljük fel.

2_47.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr214691284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása