Fincsa-nindzsa

Nagyi kedvence 13. - Ostoros kalács

2012. augusztus 21. - fincsanindzsa

Elérkezett az idő, hogy végre kiposztolhassam a várva várt Ostoros kalács receptjét. Akik olvassátok, a többség már kóstolta, hiszen a mamám ipari adagokban készíteni, hiszen „nem ettől hízunk”! De döntsétek el inkább ezt Ti :)

Hozzávalók

tésztához

60dkg liszt
3 tojás sárgája
5dkg élesztő
3-4dl tej
reszelt citromhéj
kevés kristálycukor (kb. 3ek.)

1-2ek. olaj

kakaós töltelékhez:

20dkg margarin vagy teavaj
20dkg porcukor
2-3ek. kakaópor

A tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejjel és cukorral, majd a lisztet dolgozzuk össze a tojássárgájával, a cukorral, csipetnyi sóval, a maradék tejjel, olajjal és a felfuttatott élesztővel. Reszeljünk bele citromhéjat is. Meleg helyen, letakarva dagasszuk meg.

Keverjük ki a kakaós tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat dolgozzuk alaposan össze a porcukorral és a kakaóporral, robotgéppel.

A tésztát osszuk 6 egyenlő részre, sodorjuk őket olyan hosszúra, mint a gáztepsink hossza, és kenjük meg a kakaós krémmel (ezt is osszuk 6 egyenlő részre), végül 2-2 kisodort tésztát csavarjunk össze.

A kalácsokat helyezzük sütőpapírra kibélelt tepsibe, a tetejét kenjük meg tojással.

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, süssük így 10-15 percig, majd vegyük le a hőfokot 160 fokra, és 20-25 percig süssük még. Mivel mindenkinek más a sütője, ezért érdemes kitapasztalni.

 1_94.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr224722577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása