A hetet a desszerteknek szánom, méghozzá finomabbnál finomabb és különlegesebb édességeket fogok mutatni Nektek.
Tiszta izgatott vagyok, ugyanis holnap vendégek jönnek hozzánk. Méghozzá számunkra egy különleges kis csapat. Akik az esküvőnkön fotóztak.
Gondoltam végre ismét kipróbálhatok egy újdonságot, aztán kettő lett belőle, így két különböző desszertet készítettem. mindkettő csokis, csak az egyik csokis alapú tojással, a másik pedig fehércsokis tejszínes.
Hozzávalók (5 szufléformának megfelelő mennyiség)
4 tojás sárgája
8 tojás fehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 dkg étcsoki (legalább 60% kakaótartalommal)
8dkg teavaj
reszelt gyömbér
1 lime reszelt héja és egy fél lime leve
A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját keverjük habosra a 6 evőkanálnyi kristálycukorral. Közben vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Ha nincsenek csokipasztilláink, akkor a táblás Boci étcsoki is megfelelő.
Ha a csoki megolvadt, akkor hagyjuk visszahűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt, akkor keverjük hozzá a tojássárgájából és cukorból kikevert krémet.
A tojásfehérjét pedig verjük kemény habbá, hogy ne csöppenjen le a keverőlapátokról. Bármennyire is olyat látunk, hogy egy csipetnyi sót tegyünk hozzá, hagyjuk ki ezt a lépést!
Végezetül a habot és a csokis krémet óvatosan keverjük össze és reszeljük bele a lime héját, egy kevés gyömbért, és facsarjuk bele egy fél lime levét.
Ezután kis tálakba, vagy pohárkákba adagoljuk ki. Díszíthetjük limeszeletekkel, vagy naranccsal is.