Fincsa-nindzsa

Gyömbéres-lime-os csokimousse

2012. november 14. - fincsanindzsa

A hetet a desszerteknek szánom, méghozzá finomabbnál finomabb és különlegesebb édességeket fogok mutatni Nektek.

Tiszta izgatott vagyok, ugyanis holnap vendégek jönnek hozzánk. Méghozzá számunkra egy különleges kis csapat. Akik az esküvőnkön fotóztak.

Gondoltam végre ismét kipróbálhatok egy újdonságot, aztán kettő lett belőle, így két különböző desszertet készítettem. mindkettő csokis, csak az egyik csokis alapú tojással, a másik pedig fehércsokis tejszínes.

Hozzávalók (5 szufléformának megfelelő mennyiség)

4 tojás sárgája
8 tojás fehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 dkg étcsoki (legalább 60% kakaótartalommal)
8dkg teavaj

reszelt gyömbér
1 lime reszelt héja és egy fél lime leve

A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját keverjük habosra a 6 evőkanálnyi kristálycukorral. Közben vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Ha nincsenek csokipasztilláink, akkor a táblás Boci étcsoki is megfelelő.

1_6.JPG

Ha a csoki megolvadt, akkor hagyjuk visszahűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt, akkor keverjük hozzá a tojássárgájából és cukorból kikevert  krémet.

2_9.JPG

A tojásfehérjét pedig verjük kemény habbá, hogy ne csöppenjen le a keverőlapátokról. Bármennyire is olyat látunk, hogy egy csipetnyi sót tegyünk hozzá, hagyjuk ki ezt a lépést!

Végezetül a habot és a csokis krémet óvatosan keverjük össze és reszeljük bele a lime héját, egy kevés gyömbért, és facsarjuk bele egy fél lime levét.

3_5.JPG

Ezután kis tálakba, vagy pohárkákba adagoljuk ki. Díszíthetjük limeszeletekkel, vagy naranccsal is.

4_5.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr484905908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása