Fincsa-nindzsa

Fehércsokis-narancsos pohárkrém

2012. november 15. - fincsanindzsa

Ez a mousse-ok második felvonása, a fehércsokis tejszínes verzió. Ez kicsit nehezebb és töményebb finomság, és picit tovább lehet vele bíbelődni, de minden fáradtságot megér. Egyszerűen lenyűgözött. Azért néhány problémám akadt. Leginkább a csokival. Így most kivételesen azt mondom, hogy kiváló minőségű, NEM táblás csokit kell beszerezni, mint mondjuk a Callebaut csokipasztillák. Én a bonbonozás miatt sztenderden az 5 kilós kiszerelésűt szoktam venni. emlékeim szerint még volt egy fél zsáknyi, de 10 dekányit sikerült kipréselnem csak a zsákból. Így Milka táblacsokival egészítettem ki. Hiba volt, ugyanis nem olvadt meg a csoki, hanem valamilyen fura masszát kaptam helyette, ami nem volt túl bizalomgerjesztő.  Nézzük csak, hogy is készül:

Hozzávalók (5 pohárnyi mennyiség)

4 tojás sárgája
8dkg kristálycukor
30dkg fehércsokoládé (Callebaut pasztilla)
5dl habtejszín
(1 csomag habfixáló)
3 narancs

1_7.JPG

A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett melegítsük fel úgy, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ha elolvadt, akkor robotgéppel habosítsuk fel, amíg le nem hűl.

2_10.JPG

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk visszahűlni egy kicsit, és keverjük hozzá a tojáskeverékhez.

3_6.JPG

Reszeljük le a narancshéját, miután megmostuk, később pedig a narancsot karikázzuk fel, vágjuk le a héját, és kockázzuk apróra.  (Figyeljünk arra, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a húsához, és csak és kizárólag mézédes narancsot használjunk fel.) A narancshéjat keverjük a csokis-tojásos krémhez, a narancskockákat tegyük félre.

Közben a hideg habtejszínt verjük keményre. Ha ez nem sikerül, egy csomag habfixálóval segítsünk rá.

Záró lépésként a tejszínt keverjük bele a csokikrémbe, majd töltsük félig az előre kikészített poharakat. Tegyük a hűtőben legalább 1, de inkább 2 órát dermedni, így a narancskockák nem süllyednek el a krémben.

4_6.JPG

Amikor egy kicsit megdermedt, a krém teljes felületét szórjuk meg alaposan a naranccsal, és ha maradt még a krémből, egy újabb réteget öntsünk rá.

Hogy a pohár széle ne legyen teljesen krémes, ezért egy tölcséren keresztül kanalaztam a krémet a pohárba.

Javasolt fogyasztás: Egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben.

 5_1.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr374906001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása