Ez a mousse-ok második felvonása, a fehércsokis tejszínes verzió. Ez kicsit nehezebb és töményebb finomság, és picit tovább lehet vele bíbelődni, de minden fáradtságot megér. Egyszerűen lenyűgözött. Azért néhány problémám akadt. Leginkább a csokival. Így most kivételesen azt mondom, hogy kiváló minőségű, NEM táblás csokit kell beszerezni, mint mondjuk a Callebaut csokipasztillák. Én a bonbonozás miatt sztenderden az 5 kilós kiszerelésűt szoktam venni. emlékeim szerint még volt egy fél zsáknyi, de 10 dekányit sikerült kipréselnem csak a zsákból. Így Milka táblacsokival egészítettem ki. Hiba volt, ugyanis nem olvadt meg a csoki, hanem valamilyen fura masszát kaptam helyette, ami nem volt túl bizalomgerjesztő. Nézzük csak, hogy is készül:
Hozzávalók (5 pohárnyi mennyiség)
4 tojás sárgája
8dkg kristálycukor
30dkg fehércsokoládé (Callebaut pasztilla)
5dl habtejszín
(1 csomag habfixáló)
3 narancs
A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett melegítsük fel úgy, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ha elolvadt, akkor robotgéppel habosítsuk fel, amíg le nem hűl.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk visszahűlni egy kicsit, és keverjük hozzá a tojáskeverékhez.
Reszeljük le a narancshéját, miután megmostuk, később pedig a narancsot karikázzuk fel, vágjuk le a héját, és kockázzuk apróra. (Figyeljünk arra, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a húsához, és csak és kizárólag mézédes narancsot használjunk fel.) A narancshéjat keverjük a csokis-tojásos krémhez, a narancskockákat tegyük félre.
Közben a hideg habtejszínt verjük keményre. Ha ez nem sikerül, egy csomag habfixálóval segítsünk rá.
Záró lépésként a tejszínt keverjük bele a csokikrémbe, majd töltsük félig az előre kikészített poharakat. Tegyük a hűtőben legalább 1, de inkább 2 órát dermedni, így a narancskockák nem süllyednek el a krémben.
Amikor egy kicsit megdermedt, a krém teljes felületét szórjuk meg alaposan a naranccsal, és ha maradt még a krémből, egy újabb réteget öntsünk rá.
Hogy a pohár széle ne legyen teljesen krémes, ezért egy tölcséren keresztül kanalaztam a krémet a pohárba.
Javasolt fogyasztás: Egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben.