Fincsa-nindzsa

Krémsajtos brownie

2013. január 04. - fincsanindzsa

Többnyire a kolléganőim a legnagyobb fogyasztói az általam készített ételeknek. És az egyik kedves kollégám a héten azt mondta, hogy tök jó, mert tudom, ami kikerül a blogra, abból másnap többnyire úgyis enni fog. Ez általában így szokott lenni. Mivel szerintem a brownie nekik is nagyon ízlik, mint az emberek többségének általában, kísérletképpen nem a sztenderd brownie-val leptem meg őket, hanem egy ízesített verzióval, aminek a receptje egy picit más. Ízlett nekik ugyan, de azt mondták, hogy az alap az sokkal jobb. (Nekem ez is nagyon ízlik ettől függetlenül).

Hozzávalók

25dkg étcsokoládé (min 65%-os, bár nekem otthon 70,5%os Callebaut pasztillám van)
25dkg teavaj
4 tojás
30dkg cukor
2ek. vaníliáscukor
15dkg liszt
csipet só
20dkg Philadelphia krémsajt

Vízgőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét és a vajat is, amíg homogén állagot nem kapunk. Az edényt tartsuk vízgőz fölött, hiszen a további hozzávalót is a csokihoz kell adnunk.

A tojást keverjük össze a cukorral – nem kell habosra – majd keverjük hozzá a már felolvasztott csokoládénkat. Adjuk hozzá a lisztet és a csipetnyi sót.

Ha alutálakat használunk, akkor vajazzuk ki alaposan, de az esetek többségében sütőpapírral bélelem ki a tepsit, hogy ne ragadjon bele a massza. Kisméretű tepsit használjunk, kb. 20x30centiset.

A massza felét öntsük a tepsibe, majd kanalazzunk kis halmokat a tetejére a krémsajtból, majd öntsük rá a maradék tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük, hogy a teteje szilárd legyen, míg a közepét hagyjuk folyósan, mert egy brownie úgy az igazi :) Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, vanílifagyit tálalhatunk mellé.

 1_60.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr874683041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása