Fincsa-nindzsa

Pizzafeltét - Gombás-virslis paradicsomos alapon

2013. január 26. - fincsanindzsa

Ha már pizzatészta készült, és ígértem egy virslis-gombás feltétet, paradicsomos alappal, akkor íme a recept. Általában többféle pizzát szoktunk készíteni, ezért az nem tudom megmondani, hogy ez a mennyiség hány pizzalapra lesz elegendő, hiszen nem mindenki ugyanolyan méretű tepsit használ.

Hozzávalók

60-70dkg gomba
3 pár virsli
1 fej vöröshagyma
oregánó
bazsalikom
3-4 ek. ketchup

A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk és egy pörköltes alapot csinálunk neki: a vöröshagymát apróra kockázzuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket és megsózzuk. A gomba elég sok levet fog ereszteni, ezért a levet amennyire csak lehet, főzzük el róla. Ha kb. 2/3-os készültségű, adjuk hozzá a ketchupot, ízesítsük oregánóval és bazsalikommal, majd a felkarikázott virslit is keverjük hozzá, és rottyantsunk egyet rajta.

6_3.JPG

A tésztánk feltehetően megsült, ezt kenjük meg pizzakrémmel, majd jó sok feltétet tegyünk rá. Ezt pedig szórjuk meg sajttal és 150 fokra visszavett hőmérsékleten süssük meg kb. 5-10 perc alatt.

Ha úgy érezzük, hogy a szósz nem elég sűrű, vagy ízes, nyugodtan keverjünk hozzá még néhány kanál ketchupot.

7_3.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr685045205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása