A lehető legegyszerűbb és salátával fogyasztva diétás menünek is betudható a sült csirke. Olyan rég nem sütöttem combot, hogy amikor a képét megláttam az újságban, teljesen megéheztem. Legutóbb a rántott csirkével voltam így, de rántottat sosem csinálok, ezért inkább hetekig vágyakoztam rá, míg végül a férjem anyukája a hazalátogatáskor pont ezzel készült. Szóval mennyei manna volt számomra. De a sülttel hála istennek más a helyzet, azt nagyon sokat eszünk.
Ha nincs időm megadni az étkezés módját, mert mondjuk munka közben bekapok valamit, és egy kezem tudom az ebédhez használni, akkor a csontról le szoktam szedni a húst, megmelegítem, majd csirkesalátaként fogyasztom mindenféle idényzöldséggel, de általában egy paradicsom, fél pritaminpaprika, egy kis darab uborka, csíra, és kb. 2 ujjnyi jégcsapretek kerül bele. Plusz a Ciprusról beszerzett gránátalma szósz. Egy egész csirkecomb kb. 12-15dkg húst tartalmaz, ha valaki pontosan tudni szeretné, mekkora adagokat fogyaszt.
Hozzávalók
4 csirkecomb
kevés olivaolaj
1 fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
vegeta vagy sült csirke fűszerkeverék
A csirkecombokat alaposan tisztítsuk meg, az utolsó apró kis pihét is távolítsuk el róla, mert annál gusztustalanabb nincs – legalábbis számomra – ha a kész húson ott ágaskodik a megsült szőrszál.
A csirkecombokra egy kevés olajat öntsük, majd szórjuk meg az ízlésünknek megfelelő fűszerrel és alaposan dolgozzuk a húsba.
Hogy egy kicsit feldobjuk, egy közepes fej vöröshagymát pucoljunk meg és karikázzunk fel, majd szórjuk a csirkecombokra.
Ha ez sem elég, néhány gerezd fokhagymát a combok közé rakhatunk, hogy még jobb legyen az íze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és süssük aranybarnára.