Ahogy mondtam, a quesadillashoz jöhet egy kis tompító saláta is. Nagyon különleges, nem hétköznapi, és rém egyszerű. Sőt ha ezt a szálat tovább fűzöm, salátaöntetnek édes chilliszószt használtam és készítettem. Ezeket is a főzőkurzuson tanultam, de egy picit azért az ízlésemnek megfelelően variáltam, hozzáadtam, elvettem, attól függ, mi esett jól. Emellett a quesadillast is ebbe mártogattam, ugyan a fél fejem lemarta, annyira csípett, de minden áldozatot megért :)
Hozzávalók
1 mangó
szója vagy bármilyen csíra (retekcsírát kaptam)
1 marék sózatlan földimogyoró
közepes fej lilahagyma
1 californiai paprika
néhány szelet chillipaprika
metélőhagyma
A mangót felszeletelem és vékony csíkokra vágom. A mogyorót durvára vágom, a lilahagymát apróra kockázom. A kaliforniai paprikát szintén felkockázom, a chillipaprikát és a metélőhagymát vékony szeletekre szelem. A csírákat folyó víz alatt megmosom és lecsöpögtetem.
A mangót, a csírákat és a kaliforniai paprikát egy tálban összekeverem, a mogyorót, a hagymát és a chillipaprikát aprítóban finomra darálom, ha nincs mozsaram. Mivel a mogyoró túl zsíros, ezért még egy kevés mogyorót vágjunk durvára. Az apróra darált hozzávalókkal kedvünk szerint ízesítsük a salátát. Ha ez még mindig nem elég, édes chilliszósszal ízesítsük.