Hétvégén végre ismét áldozhattam a gasztro-oltáron :) Ezt a levest eperként és meggyként is megtaláljátok, de van, aki a málnát szereti, így ő megkapja ezt a verziót.
A leves teljesen ugyanaz, mint az előző gyümölcskrémleveseké, csak a cukrozás legyen ízlés szerint. Bevallom őszintén, hogy a vaníliáscukron kívül én több cukrot nem is raktam bele.
Az epres verziót itt találjátok:
http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/04/28/eperkremleves_marcipanos_turogomboccal
Hozzávalók:
50dkg mirelit málna
5dl tej
250ml habtejszín
1 csomag Gála főzés nélküli vaníliapuding
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint kristálycukor
A mirelit málnát dobjunk bele jegesen a turmixgépbe, egy kevés tejet keverjünk csomómentesre a pudingporral, mert adjuk hozzá a többi tejet is. A tejet és a tejszínt öntsük bele a turmixgépbe, majd közepes fokozaton izzítsuk be a gépet, hogy összedolgozza a hozzávalókat. Egy csomag vaníliáscukrot szórhatunk hozzá. Én kifejezetten élveztem, hogy kellemesen savanykás az íze, és én nem raktam volna bele több cukrot, de jött a dzsihád, és a férjem "követelte" az édesebb ízt. Ezért, ha szeretnétek, tegyetek hozzá néhány evőkanálnyi cukrot. Végül nádcukorral egy kicsikét édesítettem.
Hogy még intenzívebb legyen az íze, ezért néhány levél mentalevelet is beletépkedhetünk, de apróra is vághatjuk.
Hidegen fogyasszuk. Díszítsük málnával a tetejét.