Fincsa-nindzsa

Málnakrémleves

2013. április 24. - fincsanindzsa

Hétvégén végre ismét áldozhattam a gasztro-oltáron :) Ezt a levest eperként és meggyként is megtaláljátok, de van, aki a málnát szereti, így ő megkapja ezt a verziót. 

A leves teljesen ugyanaz, mint az előző gyümölcskrémleveseké, csak a cukrozás legyen ízlés szerint. Bevallom őszintén, hogy a vaníliáscukron kívül én több cukrot nem is raktam bele.

Az epres verziót itt találjátok:

http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/04/28/eperkremleves_marcipanos_turogomboccal

Hozzávalók:


50dkg mirelit málna
5dl tej
250ml habtejszín
1 csomag Gála főzés nélküli vaníliapuding
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint kristálycukor

1_57.JPG

A mirelit málnát dobjunk bele jegesen a turmixgépbe, egy kevés tejet keverjünk csomómentesre a pudingporral, mert adjuk hozzá a többi tejet is. A tejet és a tejszínt öntsük bele a turmixgépbe, majd közepes fokozaton izzítsuk be a gépet, hogy összedolgozza a hozzávalókat. Egy csomag vaníliáscukrot szórhatunk hozzá. Én kifejezetten élveztem, hogy kellemesen savanykás az íze, és én nem raktam volna bele több cukrot, de jött a dzsihád, és a férjem "követelte" az édesebb ízt. Ezért, ha szeretnétek, tegyetek hozzá néhány evőkanálnyi cukrot. Végül nádcukorral egy kicsikét édesítettem.

2_42.JPG

Hogy még intenzívebb legyen az íze, ezért néhány levél mentalevelet is beletépkedhetünk, de apróra is vághatjuk.

Hidegen fogyasszuk. Díszítsük málnával a tetejét.

3_28.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr45243691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása