Fincsa-nindzsa

Ráksaláta rákszósszal

2013. május 29. - fincsanindzsa

Tegnap megint egy olyan kiváló receptet találtam a mostani „Bibliámban” Neil Perry Jól enni jól lenni szakácskönyvében…teljesen rabul ejtett. Most szinte végig fogom főzni a teljes könyvet, ami már csak idő kérdése.

Mivel egy laza kis vacsorát szerettem volna, ennek megfelelően egy salátát néztem ki. Méghozzá ráksalátát. De ha nem szeretitek a rákot, lehet csirkével is helyettesíteni, mert a szósz hozzá ugyanolyan finom, teszteltem.

Isteni rákszószt vettünk Miamiban, és csak különleges alkalmakkor fogyasztjuk, nehogy túl hamar elfogyjon. Azonban szinte egy ehhez hasonló receptet találtam a könyvben. Nagyon bejött. Innentől fogva már nincs is szükség arra az amerikai finomságra.

Hozzávalók

kb. 15-20dkg garnélarák (legjobb ha fagyasztott páncél nélkülit veszünk)

salátához:

4-5 levél lollo saláta, de jégsaláta is tökéletesen megteszi
1 marék koktélparadicsom
negyed fej lilahagyma
1 citrom leve
őrölt bors
olívaolaj

salátaszószhoz:

4ek. jó minőségű majonéz
2ek. ketchup
1,5ek. házi torma
10-15 csepp tabasco

A fagyasztott garnélarákot egy kevés zsiradékon (kókuszzsír, teavaj) pároljunk meg, sózzuk meg, ha úgy gondoljuk, hogy szükségét látjuk.

Közben a salátát és az öntetet állítsuk össze. A salátát alaposan mossuk meg, és nagyon vékony csíkokra szeleteljük fel.  Tegyük egy edénybe, majd locsoljunk rá olívaolajat ízlésünk szerint. A koktélparit felezzük el, a lilahagymát pedig vágjuk elnagyolt kockákra.

3_35.JPG

Ha a rák megfőtt, akkor dobjuk a saláta tetejére, egy citrom levét facsarjunk a salátára, majd néhány tekerésnyi friss borost őröljünk rá.

2_54.JPG

A salátaöntethez a majonézt, a ketchupot, a tormát és a tabascot keverjük össze. Ha nem találjuk elég intenzívnek az ízvilágot, akkor mehet hozzá egy kevés tabasco vagy torma (vagy mindkettő) pluszban. És természetesen, nyugodtan essünk túlzásokba, ha a salátára öntjük.

1_73.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr915331171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása