Ha tényleg csak fél órát tudsz a főzésre-sütésre szánni. Meleg van, nem kívánsz szinte semmit, mint az elmúlt hetekben például. Akkor egy remek ötlet az alábbi összeállítás. Feltéve, ha nem vagy laktóz érzékeny. Legközelebb rájuk is fogok gondolni. Következzék a sült krumplipüré és a mozzarellás paradicsomsaláta.
Hozzávalók
70dkg főtt burgonya
2-3 tojás
5dkg teavaj, darabokban
10dkg reszelt parmezán
10dkg mozzarella sajt (kockázva)
10dkg pulykasonka (kockázva)
2dl tejszín
szerecsendió
só
bors
vaj
Sós vízben főzzük meg a krumplit héjában, majd még forrón húzzuk le a héját és törjük össze villával, legyen inkább rusztikusabb, ezért nem baj, ha nagyobb darabok is maradnak benne. Adjuk hozzá a tojás, a sajtokat, a sonkát ízlés szerint a sót, szerecsendiót és borsot. A tejszínt és a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat is keverjük hozzá, mert úgy jóval krémesebb lesz az állaga.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk bele a krumplipürét, szórjuk meg a tetejét parmezánnal és süssük aranybarnára.
Salátával tálaljuk. jelen esetben a mozzarellás paradicsomsalátával.