Fincsa-nindzsa

Almatorta

2013. június 27. - fincsanindzsa

Rémségesen egyszerű sütike, ami az egész családot lenyűgözi. Kevés időráfordítással, és végül vaníliafagyival tálalva, nagyon bejövős egy desszert.

Hozzávalók (26-os kapcsos tortaformához)

15dkg vaj
22,5dkg porcukor
3 tojás
30dkg liszt
9g sütőpor
1.8dl tej
3 alma

kevés kristálycukor a tésztához
fahéj
1 citrom reszelt héja

Öntsünk egy tálba porcukrot, és a tojást, majd a szobahőmérsékletű vajat kockázzuk bele a tálba, és keverjük közel csomómentesre. Ha ezzel megvagyunk, adagoljuk hozzá a lisztet, és a tejet is. NE felejtsük el hozzáadni – természetesen ízlés szerint – a fahéjat és a citromunk reszelt héját. Adjuk hozzá a sütőport is.

Melegítsük elő a sütőt 180fokra, közben pucoljuk meg, és kockázzuk fel az almákat. Az IKEA-ban szuper almaszeletelőt lehet kapni, ami a csumáját is lazán kiemeli. Ebből a mennyiségből díszítés céljából mentsünk meg 3-4 gerezd almát, és szeljük vékony szeletekre úgy, hogy ne vágjuk végig teljesen, így legyezőszerűen ki tudjuk teríteni a tésztán.

A felkockázott almát keverjük a tésztánkhoz, a tetejére legyező formában helyezzük el az almaszeleteket. A tetejét szórjuk meg barnacukorral, ami ha megolvad, szép csillogó és ropogós lesz.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Kb 40-45 percig süssük. Könnyen meg tudjuk állapítani, hogy elkészült-e: szúrjunk egy hústűt a tészta közepébe. Ha nem ragad rá a tészta, akkor készen is vagyunk.

 2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr464631641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása