Fincsa-nindzsa

Szendvicskrém 7. - Zöldborsókrém szendvicsre

2013. augusztus 08. - fincsanindzsa

Mindig kitalálok valami frankó kis szendvicskrémet, ami most sem volt másképp. Mivel a barátaink szeretik a főztünket, és bármit, amit nálunk esznek, ezért imádok nekik főzni, mert igazán hálás evők. Mivel a zöldborsókrémleveshez nem használtam fel az összes borsót, ezért szendvicskrémet csináltam belőle, ami remekül sikerült.

Hozzávalók:

30dkg zöldborsó
petrezselyem
20dkg krémsajt vagy natúr szendvicskrém
3-4 gerezd fokhagyma

A borsót egy kevés vajon pároljuk meg az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Hogy mindig legyen itthon petrezselyem, szoktam egy csomót venni és felaprítva lefagyasztom. Így csak apró porciókat kell előszednem és felhasználnom a főzésnél. Csak egyszer kell figyelni, hogy mindig légmentesen legyen elcsomagolva, különben hűtő íze lesz, amitől rosszul vagyok.

Ha a borsó puha lett, öntsük át egy műanyag edénybe, zúzzuk bele a fokhagymát – kezdetben inkább kevesebbet, mert elég intenzív lesz az íze – sót és a krémsajtot / szendvicskrémet is. Botmixerrel pépesítsük és kóstoljuk meg szükséges-e bármiféle ízesítés.

1_148.jpg

2_105.jpg

Pirítóssal, paradicsommal fogyasszuk, miután egy kicsit összeértek az ízek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr105445366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása