Mindig kitalálok valami frankó kis szendvicskrémet, ami most sem volt másképp. Mivel a barátaink szeretik a főztünket, és bármit, amit nálunk esznek, ezért imádok nekik főzni, mert igazán hálás evők. Mivel a zöldborsókrémleveshez nem használtam fel az összes borsót, ezért szendvicskrémet csináltam belőle, ami remekül sikerült.
Hozzávalók:
30dkg zöldborsó
petrezselyem
20dkg krémsajt vagy natúr szendvicskrém
3-4 gerezd fokhagyma
só
A borsót egy kevés vajon pároljuk meg az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Hogy mindig legyen itthon petrezselyem, szoktam egy csomót venni és felaprítva lefagyasztom. Így csak apró porciókat kell előszednem és felhasználnom a főzésnél. Csak egyszer kell figyelni, hogy mindig légmentesen legyen elcsomagolva, különben hűtő íze lesz, amitől rosszul vagyok.
Ha a borsó puha lett, öntsük át egy műanyag edénybe, zúzzuk bele a fokhagymát – kezdetben inkább kevesebbet, mert elég intenzív lesz az íze – sót és a krémsajtot / szendvicskrémet is. Botmixerrel pépesítsük és kóstoljuk meg szükséges-e bármiféle ízesítés.
Pirítóssal, paradicsommal fogyasszuk, miután egy kicsit összeértek az ízek.