Fincsa-nindzsa

Pirított fokhagymás garnélarák

Bejegyzés alcíme...

2013. augusztus 14. - fincsanindzsa

Mivel reggel korán ébredtem, ám nem volt olyan kajcsi, amit szívesen megettem volna, ezért a leggyorsabbhoz folyamodtam. Rizs és hozzá a pillanatok alatt elkészíthető rák. Eddig csak petrezselyemmel pórbáltam, de most csak kakukkfű volt otthon, ezért azzal is kipróbáltam. Még talán az íze is jobb, mint a képen látható petrezselymesnek.

Hozzávalók

500g friss garnélarák
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só vagy néhány szál kakukkfű
citromlé

A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre és enyhén pirítsuk meg egy kevés olajon. A garnélát dobjuk rá és pirítsuk rózsaszínre. Ha fagyasztottat veszünk, akkor olvasszuk ki egy kicsit és a levét öntsük le róla.

A petrezselymet aprítsuk fel és adjuk a rákhoz. Egy kevés sót is szórjunk rá.

2_38.JPG

Forgassuk át alaposan a rákot, ha vizet ereszt, azt öntsük le róla, mert inkább pirítsuk, minthogy pároljuk. És ne feledjük, szép rózsaszínűre pirítsuk meg.

Tálalás előtt közvetlenül facsarjunk rá citromlevet, mert úgy sokkal intenzívebb és pikánsabb lesz az íze. És fogyasszuk hozzá a zöldborsólepényt, de rizzsel s szuper párosítás.

1_53.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr395149129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lángharcos 2013.08.14. 18:56:44

A kakukkfű egy nagyszerű fűszer :)

pnc 2013.08.14. 23:53:38

ez most reggelire keszult?
mert a garnela spec frissen jo es nem orak mulva felmikrozva.

fincsanindzsa 2013.08.15. 06:39:36

@pnc: teljesen igazad van, azonban aki nem kismama, munkanelkuli vagy otthonrol dolgozo esetlegesen a munkahelyen konyhaval rendelkezo annak nincs mas valasztasa. Maximum hetvegi ebednek kesziti el jobb hijan.
süti beállítások módosítása