Mivel reggel korán ébredtem, ám nem volt olyan kajcsi, amit szívesen megettem volna, ezért a leggyorsabbhoz folyamodtam. Rizs és hozzá a pillanatok alatt elkészíthető rák. Eddig csak petrezselyemmel pórbáltam, de most csak kakukkfű volt otthon, ezért azzal is kipróbáltam. Még talán az íze is jobb, mint a képen látható petrezselymesnek.
Hozzávalók
500g friss garnélarák
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só vagy néhány szál kakukkfű
citromlé
A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre és enyhén pirítsuk meg egy kevés olajon. A garnélát dobjuk rá és pirítsuk rózsaszínre. Ha fagyasztottat veszünk, akkor olvasszuk ki egy kicsit és a levét öntsük le róla.
A petrezselymet aprítsuk fel és adjuk a rákhoz. Egy kevés sót is szórjunk rá.
Forgassuk át alaposan a rákot, ha vizet ereszt, azt öntsük le róla, mert inkább pirítsuk, minthogy pároljuk. És ne feledjük, szép rózsaszínűre pirítsuk meg.
Tálalás előtt közvetlenül facsarjunk rá citromlevet, mert úgy sokkal intenzívebb és pikánsabb lesz az íze. És fogyasszuk hozzá a zöldborsólepényt, de rizzsel s szuper párosítás.