Fincsa-nindzsa

Kapjunk be valamit 1. - Magic Burger

2013. augusztus 23. - fincsanindzsa

Érdekes módon, amikor a közelünkben volt a Mágikus Börgerkirály, akkor nem esett annyira jól a burger, amit kóstoltam. Valószínűleg a hús ízesítése miatt. Azonban nagyon hangulatos volt az Üvegtigris-feelinget árasztó lakókocsi. Kígyózó sorokban álltak a hamburgerezők, ami az új helyen sem változott. Magic Burger ugyanis néhány héttel ezelőtt kiköltözött a város másik végére, a 11. kerületbe, az Aliz utca 8-as szám alá.

Úgy vettem észre, hogy a szokatlan és a város szélén található lokáció senkit nem riasztott el, sőt, talán még többen is látogatják őket.

3_74.jpg

Facebookon itt mindent megtaláltok róluk, amit fontos tudni: nyitva tartás, hely, azonban az új étlap még nem került ki.

https://www.facebook.com/pages/Magic-Burger/113330862035921?fref=tsz

Mielőtt nagy elánnal belevágtok a kóstolásba, érdemes tudni, hogy vasárnapot és az ünnepnapokat leszámítva, 11 és este 8 óra között várják a vendégeket az amerikai stílusú hamburgerezőben. És tényleg olyan feelingje van az egész helynek, mint az amcsi gyorskajáldákban.

Amikor beértünk szokás szerint egy apróbb sor fogadott minket. Amíg kikéred, amit enni szeretnél nincs semmi gond, mert a pénztáros csaj hajtja az embereket, és inkább azért fogja gyorsra a válogatást az ember, mert a pénztáros csaj szúrós szemmel néz rád, és a tekintete ezt üzeni mosolytalanul: igyekezhetnél-ám,mert-mögötted-állnak-én-meg-különben-is-reggeltől-estig-itt-állok-a-60fokban. (Lehetséges, hogy váltják ám egymást, és mindig más szolgál ki, de ez az esti órákban szokott megesni velünk, így kérem szépen nem általánosítsunk, de jó tanácsként: kérlek csajok, mosolyogjatok!).

1_161.jpg

Időközben lecserélték az étlapot, nagyon király lett, sokkal átláthatóbb, mint korábban volt. Sőt! Újdonságokkal is bővítették a palettát. Egy hangyányit drágábbak lettek az lakókocsis megoldás óta, emlékeim szerint kb. 100 forinttal emelték az árakat, de ez érthető is a magasabb bérleti díjak miatt.

2_114.jpg

Mindig nehéz döntés, hogy mit is együnk, de általában a normál duplahúsos marha mellett szoktuk letenni a voksunkat. Nagyon piszkálja a fantáziám Jucy Lucy, a cheddarral töltött marha és az óriás hambi, amit valószínűleg sokkal szexibben lehet enni, mint a duplahúsost. Aki kóstolta már, szerintem érti, mire gondolok. Aki még nem járt ott, mondhatni azt is, hogy nem egy üzleti ebédhez való hely, minden bája ellenére sem. : De erről még később.

Ott tartottunk, hogy étlap. 8 féle húsból-halból lehet választani négyféle méretben plusz ráadásként:  a Jucy Lucy, ami sajttal töltött húst jelent valójában.

A szendvicsek árait sávosan alakították ki, a hús és burger mérettől függően. Az alap buciban sali, paradicsom, csemegeubi, lilahagyma és kiváló házi burger szósz található a hús mellett.

Ha a hagyományos buci megfelel nekünk és nem vagyunk annyira éhesek vagy élvhajhászok, hogy 20dkg-s húst fogyasszunk, akkor 700 forintból meg is úszható a móka. Ha sajtot, hagymát, gombát, bacont akarunk kérni, akkor keressünk további pénzérméket a tárcánkban, ugyanis ez mind-mind feláras. Ha jól megpakolod (hagyma, gomba, bacon, sajt) plusz 20 dkg-s hússal tolod, akkor kb 1400 forintból ki is jön a buri. Emellett számolni kell még azzal, hogy iszunk üdítőt, és az agyon hypeolt krumplit is lehet, hogy megkóstoljuk. Így 2 fő kb. 4000ből ússza meg a hamburgerezést. Az üdítőkre és az édességekre visszatérve: Nemcsak a sztenderd Coca termékeket találni meg a hűtőben, hanem Dr. Pepper és néhány más amcsi termék is belistázásra került. Köztük a kedvenc földimogyorókrémmel töltött csokikám is, a Reese’s is, horror áron (600 forint egy kis szelet).

Azonban egy fontos dolgot kihagytam: nemcsak burgereket lehet kapni, hanem egy nagyon speckó szendvicset, sült hagymát és salátákat is. Legközelebb ezeket is tesztelni fogom a teljesség igénye nélkül.

Biztos sokan egyetértenek, de egyúttal az ellenzőtábor is dobálja a paradicsomokat szép számmal: ugyanis inkább fizetek ki itt ennyi pénzt, mint a mekiben.

De mivel még mindig nem sikerült elhagyni a pénztárt, ezért most már távozhatunk is, a sorszámunkkal együtt. Házi limonádéra és a rendelt hambikra is külön számot kapunk és már csak sok-sok türelemre van szükség. Ha szerencsénk van, akkor még ülőhelyet is találunk. Közben: Számoljuk azokkal a kedves betolakodó idegenekkel, akik könyvvel és táskával stoppolják a helyeket. Hálás köszönet nekik, ők a kedvenceim. :)

Ugyan nem stopperrel mentünk, de kb. fél órát vártunk arra, hogy nekiláthassunk a falatozásnak. Ha elkészült a megrendelt hambid, a pincélányok szolgálják fel, miközben a sorszámod kiabálják, hogy jelentkezz érte. A pincérlányok cukik, és tényleg kedves-mosolygós csapatot alkotnak. Ha nagy társasággal jöttök, akkor 2-3 lány szolgálja fel Nektek a rendelt kajcsit, nem egy pörög a konyha és az asztalotok között.

És a hosszú-hosszú felvezető után végre eljutottunk oda, hogy élvezzük is íz ízeket, amire azért még további 3-5 percet célszerű várni, ha nem akarjuk a torkunkat leforrázni.

4_55.jpg

Teendők, amíg hűl a buri:

-    Kedvünkre gyönyörködjünk benne, fényképezzük és forgassuk, míg megtaláljuk rajta a legjobb fogást, ugyanis a dupla husis megspékelt alsó hangon 10 centi magas, és sajnos nekem nincs akkora szám.

-    Hozzuk annyi szalvétát a pultról vésztartalékként, amennyit csak bírunk.

-    Próbálkozzunk késsel-villával – rendelkezésre áll műanyag – azonban a cserkészkészletben található fémmel jobban járhatunk :)

-    Az ujjunk segítségével nyalogassuk meg a burgerszószt és élvezkedjünk az ízén.

5_22.jpg

Amíg vártunk, diszkréten kóstolgattuk a krumplit, amit nagyon beharangoztak. Finom-finom, nekem kicsit íztelen, jellegtelen ám nem olajban tocsogó. Ez tényleg az, amit többet nem fogok enni, mert nekem nem jött annyira be. Lehet, hogy azért, mert alapvetően nem is vagyok nagyon krumplis? De nem akarok senkit sem lebeszélni. Kóstolja meg és döntse el, hogy neki bejön-e.

A burgerhusi kicsit meghűlt, ezért végre beleharaphatok. Ám szétcsúszik. Ha összenyomom, akkor még jobban. Szóval ha tehetitek, a hely szélére üljetek, ahol senki nem látja, hogy kb. a bokátokig hamburgeresek vagytok. (A szalvéta hamarosan jó szolgálatot tesz, mondjuk egy perc múlva) De így szép az élet. A gomba-hagyma időközönként katapultál, a szósz folyik, a hús továbbra is csúszik. De ez azt jelenti, hogy állatira meg van pakolva – az én értelmezésemben. A bacon az nem az a boltban kapható vékonyra szelt valami, hanem az a jó kis hazai szalonna. Nekem még egy picit több sajt jöhetett volna bele, és a burger szószból is, bár valószínűleg, hogy ott csak a telhetetlenségemet jelző vészcsengő szólalt meg.

6_17.jpg

Marha éhesen értem oda, azonban a végére felszíni lélegeztem csak, mert eléggé jól lakik tőle az ember gyermeke.

Szóval, aki szereti a hamburgert, hajlandó pénzt áldozni, hogy az átlagnál jobb és ízletesebb élményben legyen része, akkor feltétlenül próbáljátok ki. Nekem ez az egyik kedvenc hambizóm, amióta újra rákaptunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1005472239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása