Az elmúlt napokban nem került ki újabb bejegyzés a blogra, de ennek egyetlen oka volt. Új családtag érkezett hozzánk, méghozzá egy csodálatos kis goldi. Így sajnos semmi kedvem és időm nem jutott arra, hogy bevegyem a konyhát.
Még múlt héten álltam neki egy pritamin-paprikakrémnek, amit hála istennek 5 napig kellett pihentetni, így tegnap csak be kellett töltenem üvegbe.
Ezt a receptet még anyukámtól kaptam, pontosabban először egy üveg krémet kaptam Tőle, majd néhány heti könyörgés után jött vele a recept is. Nem csináltam sokat, de szerintem még így is több lett, mint ami elfogyna. Ugyanis ezt elsősorban pörkölt ízesítésére lehet használni. Főzést nem igényel!
Hozzávalók: (3-4 közepes uborkásüveg méretű üveg megtöltésére)
1 kg pritaminpaprika
2-3 cseresznyepaprika – nekünk sikerült csípőset venni
fél kg vöröshagyma
fél kg paradicsom
9dkg só
6dkg kristálycukor
fél dkg őrölt bors
2-3 babérlevél
70g mustár (kis tubus)
1tk. szalicil (sry, de én belerakom)
A recept összeállítása nagyon egyszerű, és nem túl időigényes. Ugyanis a lényege, hogy a zöldségeket miután megmossuk, más teendőnk nincs, hogy nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógép segítségével szinte pépesre daráljuk.
Ízesítsük borssal, sóval, babérlevéllel, mustárral és én tettem bele szalicilt is, annak ellenére, hogy szinte senki nem ajánlja.
Keverjük alaposan össze, majd folpackkal fedjük le és 5 napig érleljük. Mindennap keverjünk bele, majd az 5. napon töltsük bele az alaposan kifertőtlenített és szárazra törölt befőttesüvegekbe. Egyet ne felejtsünk el: a babérlevelet szedjük ki belőle!