Fincsa-nindzsa

Sült lazac paradicsomos csicseriborsóval

2013. szeptember 25. - fincsanindzsa

Olyan régen ettünk már halat, és eszembe jutott, hogy van még egy darab lazac a hűtőben. Reggel még indulás előtt ki is olvasztottam. A lazacnál egyetlen dolgot kell magunknál tartani otthon. Egy kiváló szemöldökcsipeszt. Ugyanis ha a gerincs vonalától kb. 1 centire kitapogatjuk, kb fél centis távolságra 3-4 centi nagyságú szálkáktól tudjuk a halat megszabadítani. Most kivételesen nem a sztenderd sült lazacsteaket nyomtam, hanem egy érdekes köretet kapott párosításként.

Hozzávalók:

40dkg lazac
só, bors

1 konzerv csicseriborsó
20dkg friss koktélparadicsom vagy 1 paradicsomkonzerv
2ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss oregano
só, bors
1ek. paradicsompüré

A lazacból távolítsuk el a szálkákat és a bőrét feltétlenül hagyjuk a halon! A halat vágjuk két szeletre és alaposan fűszerezzünk be minden oldalát. A serpenyőt forrósítsuk fel és egy kevés olajat vagy kókuszzsírt kanalazzunk bele. A lazacról fontos tudni, hogy a bőrös felével lefele kell elkezdeni sütni, közepes lángon. Kb. 1,5 perc alatt megsül egy-egy oldala, de ezt onnan is látjuk, hogy a rózsaszín húsa fehérré változik. Ha ez az 1/3 részen túljut, akkor fordítsuk meg.

Ha valakinek van kedve száraz csicseriborsóval bajlódni, akkor jó szórakozást kívánok, de én maradtam a lusták módszerénél, a konzerv verziónál. Az olívaolajat felhevítjük, majd a csicseriborsót öntsük hozzá, lé nélkül! A paradicsomot vágjuk ketté – ha koktélparit használunk – és dobjuk a csicseriborsóra. Keverjünk hozzá egy evőkanálnyi paradicsompürét is, ízesítsük sóval, borssal. Zúzzuk bele a fokhagymát is. Végül az oreganó leveleket is tépkedjük bele. Főzzük alaposan össze.

1_182.jpg

2_132.jpg

Ha nem elég intenzív az íze, fűszerezzük tovább és csipkedjünk hozzá még a friss oreganoból.

Elsőre elég érdekes párosításnak tűnt, de nagyon finom.

3_88.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr855527917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása