Fincsa-nindzsa

Csokoládés sajttorta

Bejegyzés alcíme...

2013. szeptember 28. - fincsanindzsa

Ezek a fránya édességek, mindennap elcsábítanak. Az egyik nagy kedvencem a sajttorta, amit már olyan régen készítettem. Most nem a hagyományos sajttortát málnaöntettel, hanem egy csokoládés verziós alkottam.

Hozzávalók (24-centis formához)

160g zabkeksz
50g teavaj
250g mascarpone
60g barna cukor
2 tojás
2 tojás sárgája
4ek. tejföl
½ lime leve
100g étcsokoládé

Első lépésként törjük össze a kekszet, a gyorsaság kedvéért aprítóval, minthogy mozsárral, majd dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajjal. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, a kekszes vajat oszlassuk el a tortaforma aljában és oldalán, nyomkodjuk le alaposan és vékonyra végül tegyük be a hűtőbe dermedni, amíg a krémet összeállítjuk.

A mascarpone-t keverjük simára, adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat és a tojássárgákat is. Ha kevés időnk van, amit a dermedésre szánunk, akkor a tojásfehérjét hagyjuk ki. Adjuk hozzá a tejfölt, és facsarjuk bele a lime levét.

A hűtőből szedjük ki a tortaformát és öntsük bele az összedolgozott krémet. Végezetül pedig az étcsokit tördeljük össze és szórjuk a krémbe.

1_68.JPG

A sütőt állítsuk 200 fokra, majd ha felmelegedett, akkor vegyük vissza 160 fokra és állítsuk légkeveréses funkcióra.

Mielőbb behelyezzük a tortaformát a sütőbe, egy edénybe öntsünk vizet és ezt használjuk „gőzfürdőként” a sütőben.  Gőzfürdő megy a sütő legaljába, tortaforma pedig a rácsra.

Kb. 1 óra alatt készül el. Arra kell csak figyelni, hogy a teteje legyen szilárd, a belseje pedig remegős. Mielőtt kivesszük, a forma oldalát ütögessük meg, hogy kellően remeg-e.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr595306774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása