Fincsa-nindzsa

Babpüré tortillachips-sel és paradicsomos salsával

2013. október 22. - fincsanindzsa

Mindig mondom, hogy nincs is jobb egy kiadós mexikói kajánál. Hetek óta ezen pörgök, hogy babpürét szeretnék enni tortillával, de valahogy sosem jutottam el a megvalósításig. Most viszont direkt vettem minden ahhoz, hogy több kifogás ne kerüljön az asztalra. Egyszerű, de mégis tökéletes párosítás a babpüré, a paradicsomos salsa, a tortilla, a sajt és a tejföl kombójaként. Aki egyszer kipróbálja, függővé teszi. (Legalábbis velem így történt)

Hozzávalók (4-6 főre)

babpüréhez:

3 konzerv vörösbab
2 közepes fej vöröshagyma
½-1 dl víz
só, bors

feltétként:

sajt
tejföl
tortillachips (legalább 1 zacskó)

paradicsomos salsához:

4 paradicsom
½ fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem
1 lime leve
pár csepp ecet és tabasco szósz
só, bors

1_176.jpg

A hagymát kockázzuk fel apróra, majd fonnyasszuk üvegesre egy kevés olajon. A konzervbab levél öntsük le, majd adjuk a hagymához. Főzzük meg alaposan, kb. 10 perc alatt. Ha szükséges, - és nekem az volt – fél-egy deci vízzel öntsük fel és főzzük össze. Végül a babot villával nyomkodjuk össze és sóval-borssal ízesítsük. Egyre figyeljünk! Ha kerámia bevonatú az edényünk, szerezzünk be műanyag villát.

2_126.jpg

3_84.jpg

Közben készítsük el a paradicsomos salsát: A lilahagymát, a paradicsomot kockázzuk fel – de előtte a zöld részét vágjuk ki (sajnos nem jut eszembe a neve), – nyomjuk rá a lime levét, a petrezselymet vágjuk apróra, végezetül sózzuk-borsozzuk. Ha valakinek a fanyar ízt nem elégíti ki a lime, akkor jöhet bele egy kevés ecet, és a csípős íz érdekében egy pár csepp tabasco. Forgassuk alaposan össze és ha lehet, néhány órát hagyjuk az ízeket összeérni.

Végül reszeljünk sok sajtot, készítsük elő a tortillachipset és a tejfölt is.

A tortillachipsre kanalazzunk a még meleg babpüréből, jöhet rá a salsából, záróakkordként pedig sajttal és tejföllel koronázzuk meg. Lehetetlenség betelni vele!

4_62.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr35516009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása