Fincsa-nindzsa

Majonézes céklasaláta

2013. november 23. - fincsanindzsa

Anyucikám olyan finomakat tud sütni-főzni, az öcsém a tartármártásban a legjobb, én viszont valahogy ezt képtelen vagyok normálisan megcsinálni. Csak olyan csökevényes kis próbálkozásaim vannak, ugyanúgy, mint ahogy egy teát is képtelen vagyok finomra beízesíteni. Bár a középsuliban is így volt ez:, egy egyszerű matekpéldát képtelen voltam megoldani, de a deriválást, vagy egy háromismeretlenes egyenletet minden továbbiak nélkül. Ugyanez van a főzéssel is nálam.

Hozzávalók

1 hatalmas fej cékla
2ek. majonéz
2-3ek. joghurt
só, bors
citromlé
kis mustár
(fokhagyma)

Először a céklát pucoljuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra.

Utána pedig következzék a vérizzadásos munka az áltartár kikeverésével J A majonézt, a joghurtot, egy kevés mustárt keverjünk össze. Ízesítsük sóval és borssal, majd egy pár csepp citromlével is. Ha túl savanyú adjunk hozzá egy pötty porcukrot. Ha zsíros, akkor joghurttal lágyítsuk.

Ha szeretjük a fokhagymás ízt benne, mehet egy gerezd fokhagyma is bele. Majd a szeletekre vágott céklával keverjük össze.

3-4 adag kikerül belőle. Napokig tudom ezt enni. Ha unalmas lenne, kockázhatunk bele sajtot, adhatunk hozzá csírát. Nekem ez a kedvencem. Méghozzá kakukkfüves sajttal, a Szimpla piacról.

2_44.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1005285608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása