Fincsa-nindzsa

Sajtos-tejfölös csirkemell

2014. január 24. - fincsanindzsa

Gyerekkorom nagy kedvence a családi összejöveteleken a házi készítésű pizza és a sajtos-tejfölös csirkemell. Az öcsém szülinapján mindig a csirkés menü volt, az enyémen a pizza, a bevett sztenderdek szerint. 

Azonban most hétköznap van, és hozzá egy extra és könnyen összedobható köretet javasolnék: a sült burgonyapudingot: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/11/08/burgonyapuding

Hozzávalók

1 kiló pulyka- vagy csirkemell
40-50dkg reszelt trappista
1 doboz tejföl

fél dl fehérbor

 A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és besózzunk, mint a rántott húst. Hagyjuk állni egy órát. Panírozzuk be, mint a rántott húst, az alábbi változtatással: Forgassuk bele lisztbe, tojásba és reszelt trappista sajtba a zsemlemorzsa helyett. Tűzhelyen, kevés olajba mindkét oldalát pirosra sütjük. Célszerű teflon serpenyőt használni, különben leragad a sajt és oda a remekmű.

1_123.jpg

Ha ezzel elkészültünk, kerítsünk egy tepsit és helyezzük bele az elősütött hússzeleteket. A tejfölt keverjük össze a borral és egy kicsi sóval. A krém olyan állagú lesz, hogy könnyen rá tudjuk önteni a húsra. Ha nagyon szeretjük a sajtot, nyugodtan szórjunk rá egy kevés sajtot is.

Alufóliával takarjuk le a tepsit, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre a húst. Mielőtt elkészül, szedjük le az alufóliát és egy kicsit pirítsuk tovább.

Rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. Én imádom házi tartásmártással fogyasztani.

MEGJEGYZÉS: A panírozáshoz használt sajtot NE együk meg natúrban, hanem azt szórjuk a tejföllel meglocsolt húsra, és süssük rá.

2_81.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr484864064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2014.01.25. 08:56:18

csirke ,amellett hogy íztelen hús még jó füszerezés mellett is,két fontos "értéket" hordoz:
-szalmonella(mind)
-s nem tartalmaz vasat! a myoglobinja

lavór 2014.01.25. 10:15:53

Milliomos kaja. :) Fél kiló sajt... 1 kg pulykamell...

KKZZ 2014.01.25. 11:45:07

@lavór:

Csikemell-filé 1.099,-/kg (CBA-s akció a héten)
Átlag, de jobb trappista sajt ~ 2.000,-/kg
Az egész kaja durván 2.500,-Ft-ból kihozható és 4-5 ember megebédel/vacsorázik belőle. Azaz ~500,-/kopf.
Akkor miért is milliomos kaja?

mildi 2014.01.25. 13:30:19

@lüke: na, ha már úgy is a neten lógsz, guglizd szépen ki, hány fokon döglik a szalmonella bacija megfele. aztán szaladj neki még egyszer a hsz-ednek, immár sokkal okosabban.

emzéperiksz 2014.01.25. 15:50:01

Tejszínnel szoktam csinálni ilyet, nem tejföllel. Így lesz a diétás csirkemellből hízókúrás kaja.

lavór 2014.01.25. 16:23:27

@KKZZ:

Másik recept: végy 1,2 kg burgonyát, 2 fej hagymát, 2 pár akciós baromfivirslit... Aztán szépen főzd meg 20 perc alatt. Na mennyi is a végösszeg 4 főre? :)

Void Bunkoid 2014.01.25. 17:47:03

@mildi: ettől függetlenül a sütés közben elpusztuló szalmonella még nem menti fel a csirkemellett a világ legízetlenebb, jellegtelenebb, semmirevalóbb, kulináris értéke nulla "hús" vádja alól.

A fűszerezést meg legyetek szíves ne hozzátok fel ellenérvnek, hogy de hát jó fűszerezéssel az is milyen finom.

Kellően megfűszerezve egy tábla nikecell is fogyasztható.

Persze, megehető, meg semmi zsír protein, de izé...nem...aki jót akar enni, az ha már mindenáron szárnyashúst akar enni, akkor valami vadat, esetleg kacsát vagy libát.

A csirke, különösen a csirkemell rizzsel az nem étel. Az táp, ilyen gyúrós gyerekeknek tömeget növelni.

Amúgy régebben voltak ilyen gyúrós csirkerizsezős lakótársaim, nagyon csúnya pillantásokat lövelltek a csirkerizseikre és remegő orrcimpákkal fordultak felém, amikor én hurkát sütöttem és betoltam krumplival, párolt káposztával. Csak hát istenem, szegényeknek nem a gyomruk parancsolt, hanem az edzéstervük.

lüke 2014.01.26. 21:52:13

@mildi:
okos:)
nem mondtam, hogy nem döglik
csak inkubálod otthon pl a hütöben(de ezt már 1973-ban megtanultam a mikrobiológiában,s a vas fejezetet is csak más tantárgyban)

NemNick 2014.01.29. 08:37:17

@mildi: Hagyd, már ott bukott, hogy a csirke ízetlen...
süti beállítások módosítása