Rafával a kiskutyámmal elindultunk a szokásos szombat délelőtti túránkra. Kicsit olyan ez, mintha nyugdíjas lennék: lottózó, piac, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Tanácstalan voltam mit is főzzek a hétre, ezért anyukámtól kértem tanácsot. Ő hurkát-kolbászt sütött dödöllével. Kb. 8000 kalória van egy-egy adagban, ezért jól le is szóltam, de végül annyira beleültette a bogarat a fülembe, hogy Raffanccsal a piacon vettünk egy kevés véreshurkát. Ha lúd, legyen kövér alapon, ezért a régi nagy kedvencemet is megfőztem hozzá, a dödöllét.
Ugyan most nem ekkora adag készült belőle, hanem kb 60-70dkg krumpliból főztem meg az alábbi recept alapján: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/06/13/dodolle_az_igazi_zalai_csemege
Hozzávalók
véreshurka
kolbász
Nem írok mennyiségeket a hurkához, mert mindenki annyit vesz belőle, ahány főre készíti a menüt. Roppant bonyolult, hiszen a hurkát és a kolbászt egy tepsibe kell helyezni, ahol böködjük meg egy hústűvel, és öntsünk alá egy fél pohár vizet. A 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.
Amíg a hurka-kolbász megsül, főzzük meg a dödöllét.
Természetesen krumplit is karikázhatunk hozzá, és azt a hurkával együtt süssük meg a tepsiben, hiszen a ddöllével egy igazi brutál, hizlaló magyaros vasárnapi ebédnek való.