Fincsa-nindzsa

Narancsos ráksaláta madársaláta ágyon

2014. február 15. - fincsanindzsa

Sok salátát szoktam csinálni, de mindig kell valami újdonság, amivel fel lehet a repertoárt dobni. Most egy narancsos-rákos verziót mutatok Nektek, az elkövetkező napokban pedig céklás diósat. Szerintem egyikkel sem fogok csalódást okozni.

Hozzávalók (2 fő részére)

1 narancs
kb. 20 garnélarák (én fagyasztottat használok, aminek már nincs kitinborítása)
2 marék madársaláta
gránátalmaszósz
kevés teavaj
2-3 gerezd fokhagyma

A rákot forró vízzel öntsük le, hogy megpuhuljon és ha vannak rajta jégdarabok, leolvadjanak. Kb. 1 ek. teavajat olvasszuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, majd hirtelen lángon pirítsuk meg a rákokat. Egy dologra figyeljünk csak: ne égjen meg a fokhagyma, mert akkor keserű lesz.

Közben a narancsot felezzük el és vágjuk le róla a héját, ezután még egyszer vágjuk félbe és szeletjük vékonyra.

A salátát mossuk meg, és használjuk ágyként, amelyre a narancsot és a rákot fogjuk fektetni.

Tálalás előtt pedig locsoljuk meg gránátalmaszósszal. Ezt leginkább török boltokban, vagy a Lehel téri piacon a keleties termékeket áruló boltban tudjátok beszerezni.

Ha ilyet nem tudunk venni, akkor málnaecetet használjunk helyette.

1_223.jpg





 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr655815154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása