A férjem néhány hete van ismét itthon, így ez csak természetesen, hogy gasztro-imádatát neki is ki kell elégíteni. Mivel elég „súlyos” reggeliket álmodtam meg, így az első napokban mindig jutott valami finom és egészségtelen reggeli, étolajban sütve, amit én kifejezetten kerülök a konyhában.
Az ötletet Csillu kolléganőm bundáskenyér-szeretete adta, amit a munkahelyünkön sajttal és tejföllel adnak. Gondoltam mi lenne, ha édes verziót készítenék, ugyanis a másik reggelit sósnak álmodtam meg. Ugyan nem ágyban tálaltam, de hosszú idő után végre egy meghitt reggelit tudtunk együtt tölteni. Vigyázat! laktató!
Hozzávalók: (2 fő részére)
8 szelet kalács
nutella
1 banán
2 tojás
étolaj
fahéj
A tojásokat verjük fel és szórjuk meg fahéjjal, a kalácsot szeleteljük össze, feltéve ha nem szeleteltet vettük. Kicsit kevesebb olajat hevítsünk fel, mint amilyen vastag a kalács-szelet. Amíg az olaj melegszik, a kalácsszeleteket forgassuk olajba. Mindig csak annyit, ahány szeletet épp ki tudunk sütni.
Süssük meg mindkét oldalát ízlésünk szerint, majd egy papírtörlőn itassuk fel a felesleges zsírmennyiséget. Ezután két szeletet „ragasszunk össze” nutellával és szeleteljünk néhány karika banánt is a túlzások kedvéért.
Szerintem egy bögre hideg tejjel a legjobb!