Fincsa-nindzsa

Nutellás bundáskalács

2014. június 15. - fincsanindzsa

A férjem néhány hete van ismét itthon, így ez csak természetesen, hogy gasztro-imádatát neki is ki kell elégíteni. Mivel elég „súlyos” reggeliket álmodtam meg, így az első napokban mindig jutott valami finom és egészségtelen reggeli, étolajban sütve, amit én kifejezetten kerülök a konyhában.

Az ötletet Csillu kolléganőm bundáskenyér-szeretete adta, amit a munkahelyünkön sajttal és tejföllel adnak. Gondoltam mi lenne, ha édes verziót készítenék, ugyanis a másik reggelit sósnak álmodtam meg. Ugyan nem ágyban tálaltam, de hosszú idő után végre egy meghitt reggelit tudtunk együtt tölteni. Vigyázat! laktató!

Hozzávalók: (2 fő részére)

8 szelet kalács
nutella
1 banán
2 tojás
étolaj
fahéj

 

1_237.jpg

A tojásokat verjük fel és szórjuk meg fahéjjal, a kalácsot szeleteljük össze, feltéve ha nem szeleteltet vettük. Kicsit kevesebb olajat hevítsünk fel, mint amilyen vastag a kalács-szelet. Amíg az olaj melegszik, a kalácsszeleteket forgassuk olajba. Mindig csak annyit, ahány szeletet épp ki tudunk sütni.

 

Süssük meg mindkét oldalát ízlésünk szerint, majd egy papírtörlőn itassuk fel a felesleges zsírmennyiséget. Ezután két szeletet „ragasszunk össze” nutellával és szeleteljünk néhány karika banánt is a túlzások kedvéért.

2_183.jpg

 

3_132.jpg

 

Szerintem egy bögre hideg tejjel a legjobb! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr556291783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2014.06.15. 11:52:35

Gondolom, nem olajba kéne forgatni, amíg melegszik az olaj, hanem a tojásba :).

fincsanindzsa 2014.06.15. 15:57:40

@nyauuuuu: juj, koszi hogy szoltal, nem tunt fel :)
süti beállítások módosítása