Fincsa-nindzsa

Macaron töltelék 4. - Málnás marcipános

2014. június 21. - fincsanindzsa

Ez csak azoknak fog igazán ízleni, akik olyannyira szeretik a marcipánt, mint én. Ha tortát rendeljünk, akkor annak is szigorúan marcipán bevonatúnak kell lennie, kivétel, ha nem a dobost kívánom meg. A málnával kombinálva egy nagyon pikáns ízt kapunk végeredményül.

Hozzávalók (1/2 adag macaronhoz)

30dkg málnalekvár
30dkg marcipán
1 citrom leve

9_1.JPG

A marcipánból csípjünk kisebb darabokat, majd a málnalekvárral botmixereljük össze. Ha egy kicsit fanyarabb ízt szeretnénk elérni, akkor egy citrom levét facsarjuk össze. Ha túl darabos lenne, szórjuk hozzá egy kis mandulalisztet és keverjük el alaposan.

A krém jóval folyékonyabb, ám tölthető állagú lesz, mint a csokis alapok, de ne tartsunk attól, hogy ez ki fog folyni a macaronból.

A záróakkord itt is ugyanaz, a krémet töltsük habzsákba. nyomjuk ki belőle a levegőt, vágjunk egy kis rést a végére és nyomjuk a tallérok közepére a masszát. Az összeragasztáshoz itt is csak az egyik tallért töltsük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr596394449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása