Ez csak azoknak fog igazán ízleni, akik olyannyira szeretik a marcipánt, mint én. Ha tortát rendeljünk, akkor annak is szigorúan marcipán bevonatúnak kell lennie, kivétel, ha nem a dobost kívánom meg. A málnával kombinálva egy nagyon pikáns ízt kapunk végeredményül.
Hozzávalók (1/2 adag macaronhoz)
30dkg málnalekvár
30dkg marcipán
1 citrom leve
A marcipánból csípjünk kisebb darabokat, majd a málnalekvárral botmixereljük össze. Ha egy kicsit fanyarabb ízt szeretnénk elérni, akkor egy citrom levét facsarjuk össze. Ha túl darabos lenne, szórjuk hozzá egy kis mandulalisztet és keverjük el alaposan.
A krém jóval folyékonyabb, ám tölthető állagú lesz, mint a csokis alapok, de ne tartsunk attól, hogy ez ki fog folyni a macaronból.
A záróakkord itt is ugyanaz, a krémet töltsük habzsákba. nyomjuk ki belőle a levegőt, vágjunk egy kis rést a végére és nyomjuk a tallérok közepére a masszát. Az összeragasztáshoz itt is csak az egyik tallért töltsük meg.